Izvor:
06.11.2018 u 06:29
0

„ĆIRILICA“ OTKRIVA KAKAV ĆE MESEC NOVEMBAR BITI NA KIM: Kada su Srbi meta Albanci su jedinstveni, kada im mi nismo tema, oni su kao „rogovi u vreći“! (VIDEO)

U najgledanijoj emisiji "Ćirilica" voditelj i autor Milomir Marić ugostio je u studiju Happy televizije Milovana Drecuna, Veljka Odalovića i Gorana Petronijevića.

Na temu kada će krenuti hapšenje albanskih terorista na Kosovu, gosti su se osvrnuli i na dešavanja koja su bila na Košarama, "žutoj kući", masovnim grobnicama, Gazivodama do dijaloga između Beograda i Prištine.

Dokumenti postoje i sve je jasno, ali se ništa ne preduzima protiv zločina i zločinaca koji su ih pravili na Kosovu.

Meterijal UMNIKA postoji i zna se šta je bilo u "žutoj kući" tu nikakve tajne ne postoje

Treba da se podsetimo da zločini koji su se dešavali u "žutoj kuči" su nešto što je monstruozno. Transporti koji su se dešavali su išli na sever Albanije. Tamo su se transportovali Srbi. Dik Marti je vodio istragu i širio se krug onih koji su odgovorni za zločine kako ovih koji su bili u Žutoj kući, tako i šire. Moramo imati veru da će se ovi zločini osuditi. Mnogi posmrtni ostaci su nestajali kao i drugi dokazni materijal. Žuta kuća ne sme da ostane nezatvorena priča. Mnoge porodice moraju da nađu mir – rekao je Veljko Odalović.

Preko masovnih gorobnica na Koovu i Metohiji su pravljena smetlišta da bi se zataškalo njihovo postojanje.

Ovo je svesno zataškavanje zločina i postoji kompletan izveštaj o zločinima na Kosovu i Metohiji. Pravilo se smetlište preko bunkera masovne grobnice. Pronašla su se dva tala daleko od grobnice, dok su u grobnici bila ljudska tela, u bunkeru dubine 7 metara sa telima pasa. Tu je napravljeno smetlište. Kako je moguće da neko ćuti o tome? Iskoristiću sve svoje mogućnosti i neći im dati mira dok se sve ne sazna. Mnogi mediji trebaju da se bave ovim pitanjem jer ako mi imamo ovoliku dokumentaciju ko zna šta oni imaju. Moramo da rasvetlimo sve slučajeve se spiska nestalih – rekao je Milovan Drecun.

Vojnici koji su bili u bazama na KiM su oboljevali od neizlećivih bolesti, dok su se vojnici SAD na terenu pojavljivali u skafanderima.

Največi deo akcija su sprovođene na teritoriji Đukašini. Najveći broj nestalih je u toj italijanskoj zoni i njihovi oficiri su bili na neki način i žrtve. Italijane su gurnuli tamo gde je bilo najviše osiromašenog uranijuma, tako da znamo slučaj gde je oficir oboleo od neke vrste leukemije. Govorio je da im je bilo jako čudno kada su videli vojnika USA da su na 35 stepeni bili u skafanderima dok su italijanski vojnici bili u uniformama koje su imale kratke rukave. Prvi kontigent NATOa na Kosovu i Matohiji su bili teroristi jer NATO nije verovao naštim snagama. Očekivali su ozbiljniji otpor. Alabance su gurnuli da oni prvi ulaze i tvrdim da se 99 % zločina nakon ulaska NATOa učinili oni koji su kasnije mobilisani u Makedoniju i dan danas jedan deo njih je oko Skoplja. Albanci i NATO su bii saveznici – rekao je Goran Petrušić.

Posle likvidacije porodice Jašari, Albanci se masovno podižu na noge. Porodica Jašari je bila upozorena da će biti napada, svedočenja Tačija i Demaćija u Hagu govori o tome da su išli kod porodice Jašari, ali oni nisu hteli da se sklone jer onda "njihova borba ne bi imala nikakvog značaja". Jašari je svesno žrtvovao svoju porodicu. Mnoga sela su zbog tog napada bila odsečena i nije se moglo doći do njih. Novinarske ekipe i novinari su morali imati posebne propusnice s kojima su mogli, ako ih puste i pored njih, da odu u ta sela.

Taj Metohijski deo je bio apsolutno nebezbedan i posle tog događaja su proterana čitava sela sa Srbima. Do onih sela u kojima je ostalo stanovništvo se nije moglo doći niti se moglo kontaktirati niti se onima koji su hteli da idu u njih mogla garantovati ikakva bezbednost. Komorani su bili poslednji do kojih je moglo da se dođe – istakao je Goran Petrušić.

Govorilo se da su Kušner i Olbrajt hteli da uzmu svoj plen na KiM.

Mi nemamo naftu i uveren sam da su svaki proektil sa uranijumom naplatili. to je na veliku žalost tragedija. Na KiM nije sve istraženo kako valja. Albanci imaju veliku smrtnost ali neće o tome da pričaju rekao je Veljko Odalović.

Posle nekoliko meseci traženja mirovnog rešenja za KiM, nada da se nešto u Americi promenilo da stižu neki signali, da ima razumevanja i za srpske nacionalne interese, da se razgovara o razgraničenju o razmeni i podeli teritorija na Kosovu i Metohiji, stižu pretnje da se Albanci spremaju da naprave vojsku, da će biti pakleni novembar, otimanje Gazivoda uz obrazloženje da Srbi dozvoljavaju krađu struje, do završetka razgovora o stvaranju vojske Kosova.

Vodi se ozbiljna kampanja i to je prisutno, pored ostalog postoji opasnost se napravi vojska. Najopasnije je što ćute oni koji trebaju da im kažu da to ne rade. Ni jedan dokument ne podržava stvaranje vojske Kosova. Formirati vojsku koja nema nikakvog osnova i kršeči sve dogovore govori o scenariju koji je već napravljen. Što se tiče problema koji je vezan za energetski deo je taj da se izbegava registrovanje kompanije iz Srbije i pokušavaju da izdejstvuju firmi Kosta, da ona upravlja energijom, trafostanicom i Gazivodama što je veika opasnost. To su poruke koje najavljuju da će mesec novembar biti vruć. Kada su Srbi meta, oni su jedinstveni, a kada mi nismo tema, oni su kao "rogovi u vreći" – istakao je VelJko Odalović.

Celu emisiji "Ćirilica" možete pogldati u video ispod.

Happytv.rs.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter