ALEKSANDAR VUČIĆ U VEČERAŠNJOJ "ĆIRILICI": "Srbija je trenutno u dobroj poziciji tu gde jeste"! (VIDEO)

U večerašnjoj Ćirilici gosti su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Jelena Milić, Milovan Jovanović koji razgovaraju o aktuelnim političkim temama koje se tiču svih nas.

Novinar Milovan Jovanović smatra da ako smo okruženi NATO paktom da treba da se uključimo?

- Tako je, emocije treba da se ostave po strani. Sad treba da se sledi put bivših zemalja Varšavskog pakta i Jugoslavije i postanu članice. Čak i Albanija je ušla u NATO, Crna Gora je ove godine postala članica, a Makedinija postaje 30. članica NATO pakta. Zašto bi Srbija bila ostvro oko koga je pakt .Kakvu bi korist imali građani Srbije od članstva? – rekao je novinar Milovan Jovanović

- Tražim pravo da to bude legitimna politička opcija u Srbiji. Treba da konsolidujemo snage, da vidimo šta će se desiti sa Kosovom pa onda na miru da vidimo bezbednosnu politiku, pa da sarađujemo sa zemljma koje su članice. Švedska prolazi na sveobuhvatnu odbranu, učenje prilaogođavanje biznisa kako da reaguje na sajber napade a to je budućnost za Srbiju. – rekla je Jelena Milić, članica centar za evrointegraciju.

- Jeleni Milić mogu da kažem da je to legitimna tema, svako ima pravo da iskaže mišljenje i stav o tome. Ja mislim drugačije, ne postoji polarizacija u svetu kao nekada. Danas je svet kvadripolaran, imamo četriri velike sila SAD, Kina, Rusija i Evropa tačnije Nemačka, Francuska plus. Ova pozicija je dobra u ovom trenutku. Kada imate uslova da su SAD prva vojna sila ali odmah uz njih Rusija i Kina u vojnom smislu. SAD troši 750 milijardi, Kina 400 milijardi, Rusija 55-65 milijardi kroz vojni budžet, Rusija najpametnije troši novac, niži su iznosi od SAD i Kine. Najsnažnija ekonomska sila je Evropa ali nema vojnu silu, ne postoji u vojnom smislu – rekao je Aleksandar Vučić.

 

happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:05  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Live
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro