Izvor:
27.03.2019 u 06:33
0

JELENA MILIĆ U EMISIJI „ĆIRILICA“: „Vremenom će kosovari naučiti da nisu prvi interes i ljubimci Amerikanaca“! (VIDEO)

Gošća emisije Ćirilica,Jelena Milić članica Centra za evrointegraciju, podsetila je da se ne slaže sa odlukom Prištine da sprovede takse od sto odsto.

Evropska Unija je ostala nedosledna, ja se potpuno slažem sa predsednikom i ne slažem se sa izjavom Skota. Postoje mere koje nećete primeniti ali se neke stvari odvijaju paralelno i jako je dobro što je tako. Jedna od njih je razlog zašto Srbija treba da kritikuje koncept tradicionalne pravde jer su činili veliki propust, apsolutni je operacija Oluja . Amerikanci su smanjili nivo bilateralne saradnje u vezi odbrane Kosova, što kosovari itekako nisu očekivali. Mislim da je sad problem biti strpljiv, da gledamo da ne ulazimo u provokacije sa KFOR-om što je ideja raznih strana, koji imaju interes za ne kompromisni dijalog. Vremeneom će kosovari naučiti da nisi prvi interes i ljubimci Amerikanaca. Oni se nadaju da će Trampova vladavina propasti i da će se vratiti demokrate. Čak i da se vrate to nije isti sloj demokrata, ali oni ne shvataju da im je to slabost demokratije. Svako ko dođe na vlast ceniće prethodnu administraciju. Zapadni komentatori su licemerni što ćute, Srbi su ispunili veliki broj svojih obaveza što se tiče zločina na Kosovu, a kosovari su ti koji su pokazali veliki broj odsustva društveno-moralnih odgovornosti da se formira sud. Očeklivala sam da će biti energičniji, ali se to nije desilo. Očekivali sam od SAD da imaju jednaki pristup konceptu. Bio je koristan Srbiji ali Kosovo će da uči da je pouzdanost partnerstva ne zanči mahanje zastavica, kada je teško pokazati raumevanje i mir, sada su oni zbunjeni činjenicom da je Srbija pouzdani partner.

– Putin ima probleme koje vi nemate, jer on ne može da sprovode reforme koje ste vi sproveli. Srbija mora da se vrati i da se pokaže opet kao pouzdani parner, strateški je dobar izbor da se vrati na stranu na kojoj je bila. Kritikujem GRU koji ćuti o temi NATO. Srbi ne razumeju da je preko pedeset odsto članica EU zapravo članica NATO-a. Postoji prirodan prostor zašto je značajno da Srbija ide ka tom putu – rekla je Jelena Milić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter