ALEKSANDAR VUČIĆ O BALKANSKOJ UNIJI: "Edi Rama isključivo govori samo o stvaranju velike Albanije"! (VIDEO)

U emisiji Ćirilica predsednik Srbije Aleksandar Vučić o novoj autorskoj ideji o Balkanskoj uniji.

Otvorili ste pitanje o Balkanskoj uniji, kao ideju baziranu na ekonosmkoj, privrednoj i trgovinskoj saradnji? To je prostor bivše Jugosalvije plus Albanija?

- Mislim da je to ideja budućnosti, to je unija savremenih država. To je racionalni prostup, imamo sedam odsto operativnih troškova samo zbog čekanja na granicama. Ukoliko bismo ujedinili tržište, izjednačili  poreske stope i porez na dodatnu vrednost, bez Hrvatske i Makedonije jer im je stopa prevelika, privlačili bismo više investitiora - rekao je predsednik Aleksandar.

- Mi u regionu moramo da jačamo naše interese, da snažimo, pitanje je koliko će snage koje nisu za proširenje jačati o budućnosti jer Rama isključivo govori o velikoj Albaniji. U Fransuskoj je žestoko anti Albansko raspoloženje, i Skoplje će platiti tu cenu pokušali su da izvuku Severnu Makedoniju iz paketa Albanije ali im neće otvoriti pregovore. Neće ni jednima otvoriti pregovore. 

- Crna Gora je rekla da mi sve uvlačimo u nešto novo da bismo pravili rezerve u Evropskoj uniji. Mi smo predvideli da će doći do prekompozicije Evrope. Nemačka, Francuska i Italija ne žele stabilnost ovde - zaključuje.

 

happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:05  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Live
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro