ZORAN ANĐELKOVIĆ O SLUČAJU KOJI INTRIGIRA JAVNOST: Upoznat sam sa slučajem braće Bitići!

Tema braće Bitići prethodnih nedelja je žiži interesovanja. Govoreći na tu temu, Zoran Anđelković je izneo niz zanimljivih detalja vezanih za slučaj braće Bitići.

- Primao sam u svoju kancelariju sve kojima sam mogao da pomognem, Srbi su uglavnom dolazili, to je već bio jun mesec 1999. godine. Ostalo je par ljudi, sekretarica i nekoliko Albanaca. Mi smo čak i spavali u zgradi Izvršnog veća. Zamoljen sam da primim jednog Albanca i tada je kod mene došao četvrti brat Bitići. Ispričao mi je da su njegova tri brata uhapšena na administrativnoj liniji - započeo je priču Zoran Anđelković.

Sve se izdešavalo brzo i samo nekoliko dana kasnije Anđelković je morao da ide na hitan sastanak u Beograd.

- Posle nekoliko dana je bio sastanak Komiteta za civilnu misiju u Beogradu i imao sam jedno deset obaveza koje sam morao da ispunim tada. Oliver Ivanović me je zamolio da pomognem oko čuvara mosta. Imali smo problema i oko preduzeća kako će funkcionisati ali desetak stvari mi je trebalo. Dođem u Beograd i generala Lukića pitam za braću. Objasnio sam mu da je jedan 1960. godište, jedan 1962. i jedan 1964. godište da mi proveri u kom su zatvoru. Posle par dana ja pitam da li se saznalo nešto i on kaže nemoj da me pitaš ništa - rekao je Anđelković.

Misterija slučaja braće Bitići i dalje intrigira javnost. Zoran Anđelković ističe da je kasnije bio i na suđenju kao svedok.

- Posle petog oktobra taj brat se ponovo pojavio ali u Beogradu. Da su ovako završili prvi put sam saznao kada me je isti taj brat prijavio za svedoka na sudu. Kasnije sam bio i na suđenju, tu je bio advokat Prelević, on je branio ljude koji su bili optuženi - zaključio je Zoran Anđelković
Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro