Izvor:
11.11.2019 u 22:16
0

PROF. DR DRAGAN SIMEUNOVIĆ: Makron kreće sa druge platforme, ali, ON će biti jezičak na vagi!

Evropa će se prvo sama sa sobom dogovoriti, Makron će uticati svojom harizmom i snagom, ali nemački predstavnik koji bude došao biće jezičak na vagi, objasino je prof. dr Dragan Simeunović gostujući u emisiji „Ćirilica“.

Pitanje je sa koje platforme Makron kreće, a to je platforma broj dva. On koristi to što je Merkel u odlasku – istakao je prof. Simeunović.

Profesor je dodao da Makron ima ideju od dva prstena, kada je reč o proširenju Evropske unije.

Vi kod Makrona imate ideju o dva prstena, prvi su zemlje koje su stvarno ozbiljne i zato hoće da isključi zemlje poput Portugala, koje samo „jedu“ novac – objasnio je Simeunović i dodao da niko neće Srbiju u EU primiti iz milosrđa, već da je potrebno raditi na ekonomskom naprertku.

Ovo što Srbija radi je jako dobro, povezivanje sa Severnom Makedonijom i Albanijom. Ne možemo očekivati da nas u EU primi iz milosrđa,već moramo raditi na ekonomskom napretku.

Povodom posete premijerke Srbije Ane Brnabić Kini, prof. dr Simeunović je podvukao da je važno da Srbija ima što bolje odnose sa njom.

Kina se sada menja, ona postaje ekonomski agresivna. Sada pravi ekonomski tampon između Zapada i Rusije, to će joj jednog dana omogućiti pregovore sa Rusijom i Zapadom. U Africi vodi nevidljivi, tajni obaveštajni rat oko poslednjeg velikog tržišta na svetu. Kina će vrlo brzo dominirati Afrikom – zaključio je prof. Simeunović.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter