Izvor:
11.04.2017 u 03:32
0

Aleksandar Vučić u „Ćirilici“: BIVŠI REŽIM ŽELI DA SRUŠI SRBIJU!

Premijer Srbije i izabrani predsednik govorio je u kultnoj emisiji Hepi televizije „Ćirilica“ o protestima u Srbiji i ko stoji iza njih.

– Još u kampanji sam govorio da se sprema nasilje. Govorili su da je to neistina i da plašim ljude. Posle izbora bio je šok izbornim rezultatima, već prvog dana. A iza svega toga stoji opozicija, odnosno lideri bivšeg režima.

– Danas kada ih je najmanje bilo, svega dve do tri hiljade na protestima, izašli su sa zahtevima koji su od starta bili jasni. Smenimo Vučića i šta onda? Ukinuti demokratiju – zapitao se Vučić.

– Nadali su se da će vlast izvesti policiju i vojsku, da bi oni posle stavljali cveće i izigravali patetiku. Čim oni nisu čestitali pobedu, bilo je jasno šta će da urade. Samo je bilo pitanje – kada!

Na pitanje Milomira Marića gde leži glavni problem, Vučić je objasnio:

– Problem je u sledećem. Prijavili su navodnu krađu glasova na nekoliko desetina biračkih mesta. Tražili smo da se otvore džakovi sa glasačkim listića kako bi proverili navode. Međutim, kada je bilo glasanje u RIK-u, predstavnici bivšeg režima su to odbili. Znate zašto? Zato što su lagali. Hteli su napraviti atmosferu da se sruši Srbija. Videli ste kako su svi domaći i inostrani mediji izveštavali o našim izborima i njihovim rezultatima. Oni ne mogu da podnesu da smo ih pošteno pobedili jer misle da nismo vredni i ne žele da demokratija pobedi. E nećete uvesti diktaturu i ne dam vam da rušite Srbiju i da narušavate mir u zemlji.

– Svako ko učestvuje u destabilizaciji Srbije, koji učestvuje u ovim podlim radnjama, ne sumnjam da će odgovarati. Nikada nismo imali na političkoj sceni ljude koji su toliko neodgovorni. Kada sam izgubio od Bogdanovića u trci za gradonačelnika čestitao sam mu, Boris Tadić je izgubio od Tomislava Nikolića za 65.000 glasova i izašao je i čestitao pobedniku. Žele da uvedu princip da ako im se nešto ne sviđa, da izađu na ulicu i tamo ga reše.

Vučić se potom osvrnuo na "medijski mrak" o kojem govore protestanti.

– Na društvenim mrežama nema cenzure. Novine u Srbiji su jednim dobrim delom pod kontrolom stranih kompanija, na koji Vlada Srbije nema nikakav uticaj. Kada je reč o televizjama, pa na nekoliko njih imate emisije u kojima smo članovi vlade i ja konstantno na meti kritika. Smetao im je i RTS, a dobili su prostor u srazmeri 10:1. Pa zar je moguće da im smeta prilog od tri minuta o sastanku sa Angelom Merkel?

Do kada će trajati demonstracije?

– Neka traju 10 godina. Slobodno, samo neka budu mirne i u duhu demokratije.

happytv.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter