Izvor:
09.08.2018 u 08:42
0

IVICA DAČIĆ U JUTARNJEM PROGRAMU HAPPY TELEVIZIJE: „Sledi ključna diplomatska aktivnost, u septembru nastavljamo borbu za Kosovo“!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ovog jutra je gost jutranjeg program Happy televizije.

Večita tema o priznanju Kosova od strane drugih zemalja, kao i neumorna borba Srbije da sačuva svoje bila je glavna tema.

Ministar je otkrio šta nas čeka u narednom periodu, i iskazao zadovoljstvo jer se broj zemalja koje su priznale Kosovo smanjuje:

– Septembar je mesec gde nas očekuje dijalog sa Prištinom. Aktivnosti koje slede vrlo su značajne, a to je susret predsednika sa liderima raznih zemalja. Mi treba da sagledamo šta će se dešavati u narednom periodu i gledati šta je nabolje za Srbiju.Potrebno je doći do rešenja. Postavlja se pitanje dokle mi možemo da izdržimo u tom zamrznutom statusu. Toliko me sve to nervira, kada neki ljudi pričaju nešto što ne znaju. Ovo je teška tema, ali o tome se raspravlja, vodi računa i ukoliko je moguće da se do toga dođe, da Kosovo bude autonomija u okviru Srbije ja bih bio presrećan, ja sam tome posvetio svoj život. Broj zemalja koje priznaju Kosovo se smanjuje, a potpuno razumem ljude koji žive na Kosovu, jer sam i ja sam tamo rođen – izjavio je Dačić.

Kada je u pitanju stanje naroda na Kosovu, da li mogu očekivati proterivanje ili smirivanje, ministar je pojasnio na sledeći način:

– Realnost nekada mnogo više govori nego kada kažete "Kosovo mi je u duši". To što vam je Kosovo u duši ne znači da nekada ne možeš da uradiš nešto da bi promenio realnost. Svako od nas smatra da je Kosovo deo Srbije i bori se za njega, realnost tera ljude da se uklope u sredinu u kojoj žive. Ako se ovako nastavi, doći ćemo u situaciju da će se srpstvo iseljavati i više ih tamo neće biti – rekao je Ivica Dačić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter