MILOVAN DRECUN ZA JUTRANJI PROGRAM HAPPY TELEVIZIJE O KOSOVU I METOHIJI: Treba izbrisati unutrašnje granice, ne u formalnom smislu, nego ih učiniti otvorenim!

Predsednik Odbora za Kosovo Skupštine Srbije Milovan Drecun bio je gost u jutarnjem programu Happy televizije „Dobro jutro Srbijo“. Sa Drecunom smo pričali šta je glavni problem u vezi sa Kosovom, koje je rešenje ovog problema, kao i šta žele da postignu Albanci sa Kosova. On je takođe naglasio da bi trebalo da se nađe alternativno rešenje za obe strane kako bi se postigao dogovor između Beograda i Prištine. Pošto Abanci žele kompletno pripajanje Kosova i Metohije i svojim ponašanjem to pokazuju, naročito što se tiče granica, Drecun je bio isključiv povodom tog pitanja.  

- Zamislite da je ovo Velika Albanija, u prvoj fazi treba da izbrišemo unutrašnje granice, ne u formalnom smislu, nego ih učiniti toliko otvorenim i beznačajnim. Ako Albanci krenu u stvaranju spoljnih granica imaćemo problem. 

Oni su ti koji zapravo žele Veliku Albaniju, da dobiju državnost i nasilno otcepe deo naše teritorije. Mi ne osporavamo Albancima da žive na Kosovu i Metohiji, ali su oni ti koji osporavaju pravo države Srbije na delovima teritorije koja pripada nama.

Jer njihov cilj je da obesmisle granice između Srbije i Albanije na području Kosova i Metohije. Albanici su svojim nedavnim potezom pokazali da žele da stvore ekonomsko-carinsku uniju između Albanije i samoproglašene države Kosovo - naglasio je Drecun.

 

Izvor: Happytv.rs
Foto: happytv

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost