MILOVAN DRECUN POVODOM TAČIJEVOG RATOBORNOG UPADA NA SEVER KOSOVA ZA HAPPY TV: To nije nikakva miroljubiva poruka, već ratna i to ne sme da radi!

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači, juče je svojim pojavljivanjem na severu Kosova jasno hteo da pokaže da njemu niko ne može da zabrani dolazak upravo u ovim predelim.

Velika bura podigla se oko Tačijevog ratobornog upada na sever Kosova, te je predsednik Odbora za Kosovo Skupštine Srbije Milovan Drecun bio gost u jutarnjem programu Happy televizije„Dobro jutro Srbijo“ i ovaj postupak vrlo oštro iskritikovao. Kako su mnogi pomislili da je Hačijev korak samo deo jednog velikog scenarija, Drecun to vidi na sledeći način:

- Amerika pokušava uz pomoća NATO-a da ostvari uticaj, u tom smislu može da se kaže da ima dodirnih tačaka. Politika koju Tači plasira ne može nikako da bude prijateljska politika, ali je Srbija deklarativna zemlja. Zapravo, ono što je Tači uradio, više je bio jedan scenario koji je bio namenjen Albancima. On je neutralisao negativne efekte po njega, ali je dolaskom na severu isprovocirao, hteo je da pokaže da može da dođe na Kosovo kad god hoće.  Međutim ako hoće da bude dobar političar i da i druga strana bude korektna ne sme tako da se ponaša. Gde je tu odgovorna politika i neko ko treba da bude predvidiv? Evo na primer, kada bi mi otišli u Prizren, i doveli naše specijalce, to bi bila provokacija – rekao je Drecun.

- Kada je Vučić išao na Gazivode, on nije bio sa naoružanim specijalcima, bio mudar, jer je pozvao srpski narod da uklone barikade. Vučić je poslao poruku mira, a istina je da mi ne možemo jedostrano da sarađujemo. S druge strane Tači kaže kako je za mir, a šalje provokativnu poruku. To nije nikakva miroljubiva poruka, već ratna i to ne sme da radi. Isto tako Tači ne bi tek tako išao da mu neko nije garantovao bezbednost, neko sa zapada. Brisel na neki način podstiče Albanske snage da prave provokacije – izjavio je predsedink Odbora za Kosovo Skupštine Srbije Milovan Drecun.

 

Izvor: Happytv.rs
Foto: happytv

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18.10 Glamur
18:10 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:25 Parovi - Izbor pomoćnika
02:30 Parovi - Live