Izvor:
02.10.2018 u 06:35
0

JUGOSLAV TINTOR U JUTARNJEM PROGRAMU HAPPY TELEVIZIJE: Advokate često poistovećuju sa klijentima po principu „aha, ti braniš toga, ti si deo svega toga“!

U jutarnjem programu „Dobro jutro Srbijo“ gost je bio Jugoslav Tintor predsednik Advokatske komore Beograda.

Advokatska komora Srbije i Advokatska komora Beograda u ponedeljak 1. oktobra organizovali su jednodnevni štrajk na celoj teritoriji Srbije izražavajući nezadovoljstvo zbog izostanka vidljivih pomaka i konkretnih rezultata u rasvetljavanju krivičnih dela napada na advokate kao i ubistva kolege Dragoslava Miše Ognjenovića.

Da li ste zadovoljni istragom koja se vodi o ubistvu kolege advokata Dragoslava Miše Ognjanovića i da li je ovaj jednodnevni štrajk samo jedan u nizu štrajkova.

Pored sedmnodnevnog štrajka koji je bio nedavno ovim jednodnevnim smo izrazili nezadovoljstvo zbog izostanka vidljivih pomaka u rešavanju slučajeva napada na advokate. Dogovor je da određena količina informacija do kojih se dođe u rešavanju slučajeva bude dostupna i da se vidi u izveštajima dokle se odmaklo i gde se stalo jer je samo trećina napada na advokate rešena. Ova kompletna sutuacija ne sme da ostane na margini i ovo mora da bude rešeno sistematski – rekao je Jugoslav Tintor.

Da li je posao advokata rizičan?

Jeste, jer branite okrivljenog, na drugoj ste strani. Advokat mora da nosi rizike, ali život advokata koji radi svoj posao ne sme da bude doveden u pitanje i da se advokat radeći svoj posao oseća životno ugroženo. Ovim štrajkom moramo da šaljemo poruku generalne prevencije i pokrenuto je pitanje kako to krivično delo treba da glasi. Advokati nisu službena lica. Mediji često dovode u istu ravan advokata sa klijentom što nije dobro, advokat je jedan od učesnika u postupku donošenja pravde – istakao je Tintor.

Advokate poistovećuju sa okrivljenima, abloidi često pišu o tom odnsu i korupciji.

Govori se da u pravosuđu ima korupcije, u proteklih 20 godina mogu da vam na prste jedne ruke navedem takve slulajeve. Advokatska komora poziva svakoga ko ima bilo kakva saznanja da kolega izlazi iz okvira svoje profesije, prijavi da bi moglo u skladu sa zakonom to da se sankcioniše. Postoje tela koja su zaduženja za kontrolu rada advokata. Novinski natpisi poistovećiju često advokate i klijente po principu „aha, ti braniš toga, ti si deo svega toga“, ali to nije tako– rekao je predsednik Advokatske komore Beograda

Izvor: Happytv.rs
Foto: Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter