IVICA DAČIĆ U EMISIJI "DOBRO JUTRO SRBIJO": "Nisu očekivali da izvučemo najviše iz teške situacije u kojoj se nalazimo"!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, danas je za jutarnji program Happy televizije pričao o važnim pitanjima, naručito kada je reč o razgraničenju Kosova.

- Neki su očekivali da će se stvari u dijalogu Beograda i Prištine odvijati tako da Srbija prizna jednostrani akt Prištine, a to Srbija neće uraditi - izjavio je u emisiji Happy televizije "Dobro jutro Srbijo" šef diplomatije Ivica Dačić i dodao da do kraja godine očekuje da još neke zemlje povuku jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Ministar smatra da priča o razgraničenju Kosova nije završena, jer, kako navodi:

- Mi ne priznajemo jednostrani akt Prištine o proglašenju nezavisnosti, ali smo spremni da se razgovara o kompromisu, i ako je on u zajedničkom interesu i obostrano prihvatljiv mi smo spremni da ga prihvatimo.

Kad su u pitanju ratne tenzije, Ivica Dačić se osvrnuo na nedavni potez Albanskog presednika Hašima Tačija, povodom upada na sever Kosova i priznao da ga takve stvari vrlo pogađaju. S druge strane ističe da je glavni cilj Srbije da ima što manje zemalja koje hoće da priznaju Kosovo.

Na pitanje postoji li američka podrška o kojoj bruje srpski mediji, Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je rekao:

- Nama je prebačeno da ne radimo to, da ne zagovaramo povlačenje priznanja kod nekih zemalja jer to navodno ruši dijalog? Ja sam u Njujorku imao 101 razgovor na temu Kosova, a da bi uspeo dijalog, Priština treba da zna da nema više većinu u Ujedinjenim nacijama, to je moj cilj. Mislim da će broj zemalja koje su priznale Kosovo pasti ispod polovine i to je za nas veliki uspeh. Nisu očekivali na Zapadu ovaku srpsku veštinu da izvučemo najviše iz teške situacije u kojoj smo bili, a nismo priznali Kosovo, niti ćemo. Kako ima mnogo nerešenih pitanja na teritoriji Kosova, smatram da je razgraničenje samo jedna od stvari, treba razgovarati i o statusu crkve, kao i o pitanju imovine - izjavio je Dačić.

 

Izvor: Happytv.rs
Foto: Happytv.rs

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18.10 Glamur
18:10 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:25 Parovi - Izbor pomoćnika
02:30 Parovi - Live