Izvor:
05.10.2018 u 08:44
0

IVICA DAČIĆ U EMISIJI „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Nisu očekivali da izvučemo najviše iz teške situacije u kojoj se nalazimo“!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, danas je za jutarnji program Happy televizije pričao o važnim pitanjima, naručito kada je reč o razgraničenju Kosova.

– Neki su očekivali da će se stvari u dijalogu Beograda i Prištine odvijati tako da Srbija prizna jednostrani akt Prištine, a to Srbija neće uraditi – izjavio je u emisiji Happy televizije "Dobro jutro Srbijo" šef diplomatije Ivica Dačić i dodao da do kraja godine očekuje da još neke zemlje povuku jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Ministar smatra da priča o razgraničenju Kosova nije završena, jer, kako navodi:

– Mi ne priznajemo jednostrani akt Prištine o proglašenju nezavisnosti, ali smo spremni da se razgovara o kompromisu, i ako je on u zajedničkom interesu i obostrano prihvatljiv mi smo spremni da ga prihvatimo.

Kad su u pitanju ratne tenzije, Ivica Dačić se osvrnuo na nedavni potez Albanskog presednika Hašima Tačija, povodom upada na sever Kosova i priznao da ga takve stvari vrlo pogađaju. S druge strane ističe da je glavni cilj Srbije da ima što manje zemalja koje hoće da priznaju Kosovo.

Na pitanje postoji li američka podrška o kojoj bruje srpski mediji, Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je rekao:

– Nama je prebačeno da ne radimo to, da ne zagovaramo povlačenje priznanja kod nekih zemalja jer to navodno ruši dijalog? Ja sam u Njujorku imao 101 razgovor na temu Kosova, a da bi uspeo dijalog, Priština treba da zna da nema više većinu u Ujedinjenim nacijama, to je moj cilj. Mislim da će broj zemalja koje su priznale Kosovo pasti ispod polovine i to je za nas veliki uspeh. Nisu očekivali na Zapadu ovaku srpsku veštinu da izvučemo najviše iz teške situacije u kojoj smo bili, a nismo priznali Kosovo, niti ćemo. Kako ima mnogo nerešenih pitanja na teritoriji Kosova, smatram da je razgraničenje samo jedna od stvari, treba razgovarati i o statusu crkve, kao i o pitanju imovine – izjavio je Dačić.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter