VUK DRAŠKOVIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": U svojoj novoj knjizi otkriva pravu istinu o kralju Aleksandru I Karađorđeviću i Jugoslaviji!

Kao i svako jutro najbolji jutarnji program u Srbiji "Dobro jutro Srbijo" ima razne goste iz sveta politike, ekonomije, prava, kulture, zabave i sporta. 

Njega nismo dugo imali prilike da vidimo u medijima a ovog jutra je upravo gost na Happy televiziji. 

Nekadašnji  začetnik opozicije i borac protiv režima bivšeg predsednika Slobodana Miloševića je književnik, pisac i političar Vuk Drašković. 

Kao jedan od svestranih ljudi  javnog života Srbije posvetio se potpuno svojoj ljubavi pisanju. Njegovo poznato delo "Nož" je doživelo ekranizaciju na televiziji i pobralo mnoge nagrade. 

U jutranjem programu je predstavio svoju novu knjigu "Aleksandar od Jugoslavije" u kojoj opisuje život jugoslovenskog kralja. 

Vuka je ideal koji ima o Jugoslaviji kao državi naterao da napiše ovu knjigu. Pisac je na neki način oživeo ubijenog kralja i plasirao u javnost stvari koje se do sada nisu znale o njegovom životu. Kako je rekao odluku je doneo kada je shvatio da Jugoslavija može biti uništena kao država. 

- Onoga trenutka kada sam shvatio da Jugoslavija može biti ubijena, to je bilo početkom 90ih godina i ta Jugoslavija tada je bila Aleksandrova Jugoslavija. Ovde ima mnogo onih koji bi da ona ne postoji, ima onih koji žale za Titovom Jugoslavijom jer je pre njegove Jugoslavije za sve postojala tamnica naroda neka zla država, ali ne shvataju da je Titova Jugoslavija bila i Aleksandrova Jugoslavija jer nikakava ne bi mogla biti 1945 da nije stvorena 1918 godine. Ja sam došao do nekih svedočenja da je Tito u jednom trenutku napustio to slavljeničko raspoloženje u Belom dvoru gde se pevalo o njemu i da je otišao do Starog dvora i da se dugo zadržao pred portretom kralja Aleksandra i mislim da je pred portretom nešto govorio sa kraljem. Danas je deveti oktobar, za današnji dan vezuje se i jedna tragedija, naime, danas je godišnjica atentata na kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića. Ne obeležava se ni danas a ni tada se nije obeležavao. Aleksandar nema spomenik u Beogradu, nekih drugih spomenika ima koji su se podizali ovde. U automobilu u kome je ubijen u Marseju skupljano je smeće po Beogradu, iživljavali su se nad tim automobilomDa li je zaista ovaj čovek napravio najveći greh 1918 godine kada je stvorio Jugoslaviju a ako je nama sada divno i ako je ugašena mržnja koja je postojala u Jugoslaviji onda je Aleksandra veliki grešnik. Ali ako nije tako postavlja se pitanje da se odužimo ovom čoveku, njegovim komandantima, njegovim vojnicima, i da prekinemo sa praksom da se ponosimo onima koji su za stid- rekao je Vuk Drašković

Kralj Aleksandra je bio neuporedivo veći vladar od svih koji su vladali ovim prostorima. On je imao je ideal da napravi Jugoslaviju kao Ameriku i da svi građani koji su u njoj budu jugosloveni, ali je nevolja bila stvoriti novu jugoslovensku naciju jer su već bile stvorene nacije koje će rasturiti Jugoslaviju 1941 godine.  Od 1934 godine kada je izvršen atentan na kralja u Marseju još uvek se ne zna ko je učestvovao tačno u ubistvu Aleksandra I Karađorđevića. 

- Još na Krfu Aleksandar se protivi nazivu da država dobije ime Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca. On veruje da je to jedan narod, ali kaže postoji još stotine drugih koji nisu ni Hrvati ni Slovenci i on se tada već na Krfu zalaže da se zove Jugoslavija. Njega Vilson podstiče kada je na nekom skupu rekao Aleksandre od Jugoslavije srećna ti Jugoslavija ali moraš da stvoriš jugoslovene. On je bio deo elite mudrih ljudi koji su bili za stvaranje Jugoslavije ali je većina bila protiv i i najveći otpor je bio u Beogradu. Njega napadaju komunisti koji su bili izuzetno jaki. Inspiator za ubistvo je bio Musolini. Oni koji su naročito želeli njegovu glavu bile su ustaše i crna ruka Makedonska i Bugarska. Oni su ustupili ustašama po dogovoru koji imaju Bugari u Rimu sa Musolinijem svog glavnog ubicu Černozemskog i oni su ga posudili ustašama i on je ispalio te smrtonosne hice- otkrio je Vuk Drašković 

 

Happytv.rs
Foto: Happy/Wikipedia

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15.20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:30 Glamur
19:00 Upoznajte parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Parograf
02:30 Parovi - Live