ZORANA MIHAJLOVIĆ ZA HAPPY TELEVIZIJU: Srbija mora da bude isprepletana dobrim putevima da bi mogla da se razvija. Povezivanje je od presudnog značaja za naš život!

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, bila je gost emisije "Dobro jutro Srbijo". Ona je pričala na temu novih projekata koji su u planu kao i o Kineskim investicijama u Srbiji, gde je naglasila da strukturu saobraćaja koju vodi, čini 60 % kineskih kompanija.

- Pre neki dani imali smo bitan sastanak sa gradonačelnicom Pekinga. Kod njih je sve je čisto, sve je sređeno i uređeno, što je takođe naš cilj. Važno je da budemo snažni i ekonomski jaki. Mi imamo jednu političku stabilnost i vlast, jer da nema te stabilnosti ne bi ni bilo kineskih investitora. Uslove koje smo mi dobili od Kine, niko nije dao - izjavila je ministraka Mihajlović.

Kad je u pitanju jedan od najvažnijih koridora -10, Mihajlovićeva je naglasila da ćemo ove godine na tom putu imati čak 55 000 000 automobila što je veliki uspeh:

- Ove godine mi ćemo sigurno ići koridorom 10. Srbija mora da bude isprepletana dobrim putevima da bi mogla da se razvija. Povezivanje je od presudnog značaja za naš život - rekla je ministarka.

Što se tiče izgradnje nelegalnih objekata Zorana Mihajlović potvrdila je da su donete sledeće izmene u zakonu:

- Nakon drugostepenog rešenja odmah ide rušenje - rekla je Zorana, a zatim objasnila zašto proces traje toliko dugo:

- Dešava se da u međuvremenu investirot pokrene spor i to onda traje, a mi ne možemo dvadeset porodica da ostavimo na ulici. Međutim ukoliko se desi da investitor dobije spor, u tom slučaju država snosi sve troškove. Druga bitna stvar jeste da nema trgovine nelagalnim objektima, ne možete ništa da prodate dok ne regulišete ozakonjenje - naglasila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva, Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Kviz: Naslovna strana
11:55 Vesti
11:58 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:15 Serija: Suze moje sestre
15:15 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:05 Serija: Suze moje sestre
19:00 Upoznajte Parove
21:00 Goli život
22:00 Parovi - Roditeljski sastanak
02:30 Parovi - Live