IVICA DAČIĆ U EMISIJI "DOBRO JUTRO SRBIJO": UNMIK se neće povući sa KiM, a Kosovo neće biti članica Interpola!

 

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić gostujući u emisiji "Dobro jutro Srbijo" na televiziji Hepi prokomentarisao je zahtev bivše ambasadorke SAD-a u Ujedinjenim nacijama, da se UMNIK-a povuče sa teritorije Kosova i Metohije. 

- Preko UMNIK- a Kosovo sarađuje sa svim agencijama UN-a, cilj Kosova je da na mala vrata uđe u sistem UN i da im se to pripiše kao uspeh. Tvorac ove ideje, Niki Hejli, usko povezana sa albanskom stranom. Poznato je da je posećivala promocije albancskih vina, koji bi ministar pored mnogih bitnijih događaja išao na promocije vina sa Kosova, koja pritom potiču od nas, Srba. Upravo ona, pre odaska sa mesta ambasadora SAD-a u zatražila povlačenje, što me nimalo nije iznenadilo. Pa kako da me začudi kada sve sednice UN-a završavaju sa istim pitanjima: Da li ćete prihvatiti Kosovo kao nezavisnu državu, da li ste za to da se UMNIK povuče sa teritorije Kosova i Metohije - rekao je Dačić. 

 

 

Ministar spoljnih poslova govorio je o članstvu Kosova u Interpol-u, kao i o svojim predviđenjima da li će do istog doći: 

- Neminovno je da su angažovane agencije za lobiranje država da podrže članstvo Kosova u Interpol-u. Ubeđen sam da Kosovo neće ući u Inrterpol, odnosno da neće biti dovoljno zemlja koje će podržati tako nešto - istakao je, a potom se dotakao teme dogovora srpskih i kosovskih vlasti: 

- Ako neko želi sa nama da se dogovovara, da pravi nekakav kompromis, slobodno to može da uradi. Ali, ne postoji takav pritisak kojem mi nećemo odoleti, Srbija nikada neće priznati Kosovo! Isto tako sam siguran da će se do Nove godine smanjiti broj zemalja koje su priznale Kosovo. broj će pasti ispod 100 - istakao je ministar. 

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14.30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:30 Glamur
19:00 Upoznajte parove
21:00 Goli život
23:00 Parovi - Poželi pesmu
02:30 Parovi - Live