Izvor:
23.10.2018 u 08:02
0

MINISTAR ANTIĆ ZA EMISIJU „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Neće poskupeti električna energija i grejanje!“

Gost emsije "Dobro jutro Srbijo" je ministar rudarstva i energetike Aleksandr Antić, koji je razgovarao o početku nove grejne sezone, cenama elektirčne energije i grejanja, ali i neravnomernih cena goriva u Srbiji u odnosu na region.

Po rečima ministra, Srbija je jedina zemlju u regionu u kojoj su cene električne energije i grejanja ostale iste:

Činjenica kojom smo mi posebno zadovoljni jeste ta da je Srbija jedina zemlja u regionu koja nije izmenula cene električne energije i grejanja, već su cene ostale iste. Sve na šta smo mi mogli da utičemo, mi smo uticali i zadovoljni smo rezultatima – rekao je Anić.

Ministar je porkomentariao i nezadovoljstvo građana cenama gorima, koje je skuplje u odnosu na zemlje u regionu:

– Srbija je zemlja koja uvozi naftne derivate, pa na cene goriva mi ne možemo da utičemo. Postoji tri faktora koja utiču na visinu cena goriva: cena sirovine nafte na svetskom tržištu, variranje dolara, ali i povećanje vodostaja Dunava, pa se naftne sirovine ne mogu prevoziti rečno, već kopneno, i to košta – objasnio je gost emisije "Dobro jutro Srbijo".

Na samom kraju gostovanja, Antić je pozvao naftne kompanijanije da reaguju na sledeći problem:

– Da, postoji i moje nezadovoljstvo radom naftnih kompanija u smislu brzine korekcija cena. Kada cena rastu odmah povećavaju cenu, a kada se smanjuju cene opadaju postepeno. Mi nemamo prava da se u toj sferi mešamo, nemamo ovlašćenja. Ali, ovim putem pozivam naftne komanije da cene osciluju ravnomerno – rekao je ministar.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter