Izvor:
07.09.2016 u 14:37
0

NUTRICIONISTA UPOZORAVA: Mala deca i trudnice ne smeju da jedu VIRŠLE! (VIDEO)

Ovih dana se pojavila informacija da su tri od četiri aditiva koja se nalaze u viršlama jednog domaćeg proizvođača, na crnoj listi dodataka namirnicama.

Iako mnogi roditelji njih rado daju deci za obrok, misleći da su napravljene od čistog mesa, ono zbog čega ih stručnjaci ne preporučuju jeste pojačivač ukusa koji se njima dodaje, a krije se iza oznake E621.

O uticaju ovog aditiva na zdravlje ljudi rađene su brojne studije koje su dale različite rezultate, pa je tako u jednom istraživanju 2 odsto ispitanika osetilo zdravstvene posledice, a u drugom je taj procenat mnogo veći i iznosi 25 odsto.

Zbog svega ovoga se postavlja pitanje koliko smo kao potrošači edukovani da čitamo deklaracije na proizvodima i prepoznamo štetne, aditive, kao i da li znamo kakav je uticaj pomenutog E621, ali i ostalih dodataka namirnicama. Na ova i još neka pitanja odgovorila je nutricionista Jovana Ferluga u jutarnjem programu televizije Happy "Dobro jutro Srbijo".

Pogledajte šta je ona rekla.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter