Izvor:
08.11.2018 u 12:35
0

DANAS U EMISIJI“DOBRO JUTRO SRBIJO“ GOST SVETOZAR MIJAILOVIĆ: Predsednik Crvene zvezde govori o trijumfalnoj pobedi naših fudbalera! (FOTO) (VIDEO)

Gost jutarnjeg programa na Happy televiziji „Dobro jutro Srbijo“ bio je Svetozar Mijailović, predsednik FK Crvena Zvezda.

Zapravo, recite ko je Milan Pavko? Govorilo se da ne znate sta ćete raditi sa njim, nudili ste ga upola cene, ali do kraja Pavkov je postao ključni igrac. Šta je od brojnih novinskih špekulacija istina?

– Zvezda pažljivo selektira igrače, a te tvrdnje su apsolutno netačne. On nikada nije bio čovek višak u Crvenoj Zvezdi. Za svaku poziciju imamo dva igrača, a Boaći nije igrao zbog povrede i Pavkov je iskoristio svoju priliku. Hemija koja se stvorila između publika i tima je rezultat ove utakmice i navijači su proglasili svog junaka.

Ulazimo u drgugu fazu, šta sad?

Jedna činjenica koju naša struka precizno utvrđuje, sledeća je, mi smo u ovom takmičanju autsajderi koji su spremni da se bore i da se pokažu najbolje što mogu. Pripremamo se za svaku utakmicu i nalazimo odgovor na kvalitet koji se suprostavlja.

Ljudi vole da se hvale da prepoznaju pobednički mentalitet Crvene Zvezde. Shvatili su da Zvezdini igrači mogu da igraju i kao pravi veliki evropski fudbaleri a to su i pokazali ovom pobedom nad Liverpulom.

– Timovi poput Liverpula, Napolija, Pariz en Žermena žestoko kažnjavaju. Naši momci su platili tu grešku već velikim porazom od šest golova, zbog male nepažnje. Ovo pobedničko iskustvo tima će biti od velikog značaja za dalji uspeh našeg tima. Ovaj format evropski je jači nego inače, pogledajte prethodne sastave.

Analitičari govore da se više nikada ovo neće desiti, negde će nas sačekati opet oni najjači klubovi italijanski, engleski,španski klubovi…

– Mora se ostvariti kontinuitet u timu. Stalno se pravi kostur tima i selekcijom se mora doći do najjačeg tima. Zbog finansijske situacije u Zvezdi, mi moramo prodavati naše igrače. Zbog te činjenice ne možemo ustaliti tim na duže staze kojim možeš imati dugoročne planove za neku dalju budućnost.

Priča se kod nas, da čim neko zablista, ma čim neko nešto valja od igrača, naši ga odmah prodaju. Recite istinu, da li ste već dobili poziv za Pavkova?

– Ne stvarno. u ovoj fazi se o tome ne razmišlja. U januarskom roku odlučujemo šta ćemo raditi dalje.

Kakva je atmosfera bila posle dva poraza u Liverpulu i Parizu, a kakva je sada?

– Iz svake situacije mora da se izvuče pozitivna strana. Posle dva poraza, nismo izgubili glavu zbog toga. Verovali smo da je to prolazna faza. Procenili smo da je ulazak u Ligu šampiona veliki domet tima a da moramo mnogo toga da promenimo da bismo bili konkuretni na ovom takmičanju. Verovali smo da možemo da izvučemo više od poraza.

Da li je moguće da pobedimo Pariz en Žermen?

– Sve je moguće. Zvezda ima šanse ali ipak treba biti realan.

Izvor: Happy
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter