DR VOJISLAV ŠEŠELJ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Značaj domaće proizvodnje i razvijanje poljoprivrede, voćarstva, stočarstva je najbitnije za Srbiju!

U najgledanijoj jutarnjoj emisiji "Dobro jutro Srbijo" sa voditeljskim parom Milomirem Marićem i Katarinom Koša, ugostili smo predsednika radikalne stranke dr Vojislava Šešelja.

Dr Vojislav Šešelj govorio je o novom stambenom zakonu koji je donesen ove godine i lokalnim izborima Srpske radikalne stranke i značaj razvoja poljoprivrede u Srbiji i izvozu domaćih proizvoda.

Stambeni zakon koji je donesen ove godine, nosi neke nove zahteve i stvari, kao što su upravnik zgrade, prinudni u pravnik i spisak stanara i podstanara.

- Uvode se neke nove kategorije zanimanja, već sam govorio o starletama i političkim analitičarima koji su najopasniji danas. Što se tiče upravnika zgrada, to je potrebno, naše zgrade su stare i preko dvadeset godine, mogu biti opasne i pitanje je ko ih restaurira i koliko je to bezbedno za stanare. Ako govorimo o nelegalnim zanimanjima, tu su notari i privatni izvršitelj, to na prvom mestu, to je mafija i imam sopstveno iskustvo sa njima. Tužio sam pre odlaska na put Nebojšu Čovića, on je izgubio i gotovo, i nisam tražio naplatu sudskih troškova. I Vuka Draškovića kad sam pobedio na sudu pobedio, njemu isto nisam tražio nadoknadu sudskih troškova. E kad smo kod troškova, to je poenta priče. Sudski trošak je bio oko 100 000 a izvršitelj mi vratili papir sa neki taksama i porezima za notara, izvršitelja, sve to ali sa 380 000 dinara. Ja smatram da je to nelegalno mafijaško zanimanje a što se tiče ovih stambenih stvari, to mi ima nekog smisla - rekao je dr Vojislav Šešelj.

Srpska radikalna stranka učestvovala je na lokalnim izborima, ikakva su očekivanja?

- Srpska radikalna stranka uspela je da u četiri manje srpske opštine istakne svoju listu. Posetili smo Doljevce, Kladovo, Lučani, Kladovo i imali niz aktivnosti u njima. Obišao sam sva ta mesta i pažljivo im se posvetio, družio se sa narodom na pijaci, držao tribine i razgovarao sa pojedinim seljanima. Svi mene tamo vrlo lepo dočekuju i svi me vole, makar tako kažu, ali niko neće da glasa. Evo sad se nadam da će se stvar promeniti, tako su mi obećali da će glasati i da ću preći cenzus pa ćemo videti. Ovi naprednjaci su lukavi,imaju moćnu mašineriju, znaš oni tamo odu i ispričaju narodu da smo mi zapravo ista politika i nema potrebe da glasate za Voju, on je naš čovek to vam je isto, i tako ja izgubim.Mi znamo da ne možemo da pobedimo na lokalnim izborima, ali cilj je da pređemo cenzus i da možemo da učestvujemo ili kritikujemo vlast ukoliko ima potrebe. U Beogradu smo u osam opština sa naprednjacima, Šapićem i demokratama  kazao je Vojislav Šešelj.

Koji je najveći problem građana koji žive u manjim mestima i na šta se oni posebno žale?

- Mala mesta u Srbiji moraju biti pre svega poljoprivredni krajevi i razvijati se u tom pravcu. Glavni problem je jeftini otkup od srpskih seljaka, a imali smo priliku da vidimo i katastrofu sa kupovinom malina i kupina od zemljoradnika i njihovo preprodavanje za mnogo veće pare. Onda u Doljevcu imamo istu situaciju, opet se javlja problem u otkupu raznih poljoprivrednih proizvoda. U Kladovu pokušavaju da se posvete poljoprivredi ali stavljaju uzvičnik i na voćarstvo jer imaju dobro podneblje za tako nešto, takođe hoće i u stočarsku proizvodnju. Mi pokušavamo da ih nagovaramo da proizvode zdravu hranu i obezbe posao u kome će izvoziti van Srbije domaće proizvode, tj.zdravu hranu. Evropa vapi za junećim mesom koje je zdravo i bilo na suncu, ne samo juneće već i svinjetina, ćuretina, piletina. Takva hrana i takvo meso imaće veću prodajnu cenu i postojaće tržište kome može da se proda – nagovestio je Vojislav Šešelj.

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16.10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:30 Glamur
19:00 Upoznajte parove
21:00 Parovi - Nominacije
02:30 Parovi - Live