Izvor:
20.12.2018 u 10:13
0

ZORANA MIHAJLOVIĆ U JUTRANJEM PROGRAMU „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Ne želim nikog da ubrzavam, cilj je da sve deonice budu bezbedne!

U jutarnjem programu „Dobrto jutro Srbijo“ na Happy televiziji gost je bila Zorana Mihajlović ministarka za saobraćaj, građevinarstvo i infrastrukturu.

Da li ćemo se povezivati sa regionom i šta je važno za Srbiju, znaju se raniji odnosi, koliko je važno za Srbiju da se povezuje i koliko je važno da su putevi unutar Srbije izgrađeni.

Čim se malo više povezujemo, biće manje i sukoba. Za Srbiju je važno da se povezuje sa regionom, a i da se prave putevi unutar nje – istakla je ministrka Mihajlović i dodala da se pravi relacija Kuzmin – Sremska Rača sa jedne strane, a sa druge da se sprema dokumentacija za Požegu i Kotoman.

Potpisan je ugovor vredan 250 miliona evra, kako je saopšteno, obuhvata projektovanje i izgradnju oko 17 km deonice Sremska Rača-Kuzmin, zajedno sa novim mostom preko Save, i izradu projekata za deonicu Požega-Kotroman.

– Deonica od Požege do Kotromana duga je oko 60 kilometara, i paralelno i za tu deonicu počinjemo da radimo projektno-tehničku dokumentaciju – rekla je potpredsednica Vlade.

Povezivanje Srbija i BiH nije samo auto-put već i za političku stabilnost značajan proekat.

Koridor 11 je izgrađen ali na njemu su primećena znatna oštećenja.

Zamislite da napravite put od blata. Put Ub – Lajkovac je deonica koja je pravljena od gline i blata i taj put jeste napravljen tako. Podignute su krivične prijave protiv onih koji su ga pravili. Postoje institucije koje su to proverile i postoje argumenti. Svi koji su bili u lancu izgradnej puta Ub – Lajkovac se nalaze u krivičnoj prijavi. Ono što je problem je to što smo mi napravili deonicu Obrenovac – Ub i da neko ranije nije napravio put od blata, koji mi sada moramo da popravljamo i da investiramo ponovo u njega, sada bi mali bi preko 100 kilometra puta – rekla je ministarka i dodala da su to rezultati prethodnika i naglasila da kada se govoti o Lajkovcu da će i ta deonica biti popravljena i da je država platila za to 100 miliona evra te da nije samo u pitanju šteta nego i da je vreme izgubljeno pogrešnom izgradnjom.

Šteta je i u izgubljenom vremenu i ova 2km puta koštaju preko 10 miliona dolara.

Ministarka Zorana Mihajlović svoje radno mesto ne vidi samo u ministarstvu već svuda gde se pravi i gradi po Srbiji.

Moja kancelarija je svuda gde se grade putevi. Grdelica je vrlo teško gradilište i krenu priče o njoj, kada dođu problemi. Od 24,5 km puta, 23,2 km su asvaltirana, na razlicitim mestima postoje tri deonice na kojima imamo radove. Ne želim nikog da ubrzavam da, ne bude bezbedno – istakla je ministarka i dodala da je cilj da sve deonice bude bezbedne.

Dugovanja koja je država Srbija imala ranijih godina prema izvođačima su izmirena i u ovo m trenutku ne postoji ni jedan evro duga.

Država Srbija nekoliko godina ne duguje ni jedan evro ni jednom izvođaču, zato što nam je budžet stabilan i znamo šta radimo. Vlada i kao preduzeće nikom ne duguje ni jedna evro i vrlo sam ponosna na to – rekla je ministarka za saobraćaj, građevinarstvo infrastrukturu i dodala da je to stara priča.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter