Izvor:
27.12.2018 u 12:55
0

MILOVAN DRECUN ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Edi Rama hoće da ujedini Albaniju i Kosovo i tako definiše status! (FOTO, VIDEO)

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM, Milovan Drecun, gostujući u jutarnje programu televizije Hepi razgovarao je o gorućim temama.

Pre svega je istakao da je kod Albanaca vidljivo da pripremaju teren za nastavak pregovora, a onda prokomentarisao što će iste voditi Hašim Tači.

– Zapad najviše voli da pregovara sa jednim čovekom, preko njega je najlakše vršiti pritisak. Evidentno je da je Haradinaj želeo da umanji i ospori Hašima Tačija kao neprikosnovenog pregovarača sa Beogradom, ali je od početka bilo jasno da će on voditi pregovore. Amerika je poslala dva pisma, Haradinaju je bilo u više nego jasno da mora da formira tim. Tim je formira, ali on služi više kao neka vrsta kontrole. Ako se nešto bude dogovorilo, to će morati da se ispoštuje jer niko ne želi da dovede u pitanje svoj autoritet, kao što u to uradili sa Briselskim sporazumom, jer će to zahtevati međunarodnu verifikaciju – rekao je gospodin Drecun, a onda prokomentarisao najnoviju izjavu Kadrija Veseljija:

– Oni vrlo dobro znaju da Srbija samoproklamovanu državu Kosovo neće da računa, Kadri to više govori za svoju javnost. Sa druge strane, ako se postigne neko rešenje, time će se rešiti brojna pitanja. Ako se postigne rešenje status Kosova, niti ćemo imatiovakvu samo prokalmovanu državu, niti ćemo imati stanje pre `99 godine. To je ono na šta se sada cilja, zato je Tramp zalegao iza toga i Putin pruća podršku. Očigledno je da postoji podrška velikih sila. Ali, dokle god se ne povuku takse, besmisleno je pričati, jer takse ugrožavaju srpsko stanopvništvo.

Milovan Drecun je skrenuo pažnju na veoma bitnu stvar kada je dijaog Kosova i Beograda u pitanju:

– Albanska strana mora da se uzdrži od sličnih poteza, koje bi ubuduće pauzirale procese. Ako sada ne rešimo siuaciju, rešiće je oni sami. To je Edi Rama jasno i glasno rekao, da će oni ujediniti Kosovo i Albaniju, da li za 10 ili za 5 godina… Dakle nije rešenje reći da ništa ne priznajemo, jer samim tim otežavamo opstanak Srba na Kosovu – tvrdi predsednik skupštinskog Odbora z KiM.

Detaljnije gostovanje pogledajte u videu ispod:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter