Izvor:
17.09.2016 u 14:07
0

DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN: Silovit proboj srpske vojske, koji je preokrenuo Prvi svetski rat (VIDEO)

Na današnji dan 1787. godine delegati 12 od tadašnjih 13 država Sjedinjenih Američkih Država potpisali su ustav. Uz kasnije dodate amandmane, ustav je i danas na snazi, što ga čini najstarijim važećim ustavom na svetu. U njemu je prvi put primenjena ideja francuskog filozofa Monteskjea o podeli vlasti na izvršnu, zakonodavnu i sudsku.

1918. godine psole trodnevne ofamnzive, Prva i Druga srpska armija, uz pomoć dve francuske divizije, probile su Solunski front u Prvom svetskom ratu, omogućio je srpskoj vojsci povratak u domovinu, i kao jedna od najuspešnijih akcija u Prvom svetskom ratu, doprineo je i konačnom oslobođenju Srbije, ali i porazu Centralnih sila.

Opširnije pogledajte u našem video prilogu.

HappyTv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter