Izvor:
15.01.2019 u 12:08
0

SINIŠA MALI ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Za nama je najuspešnija ekonomska godina u poslednih 10! (FOTO, VIDEO)

Gost emisije "Dobro jutro Srbijo" na televiziji Hepi je ministar finansija, Siniša Mali, koji se osvrnuo na godinu za nama:

Mali je za Hepi TV kazao da će razgovori, pre svega, biti usmereni na budućnost i sigurno snabdevanje gasom. Dodao je da je snabdevanje gasom strateški važno pitanje za našu zemlju, da je on pogonska snaga za naše nove fabrike, te da ako jačamo ekonomiju i podižemo privredni rast, trebaće nam mnogo više tog značajnog energenta.

Mali je istakao da će biti potpisano dvadesetak značajnih sporazuma, među kojima su i oni koji se odnose na železnice, odnosno izgradnju jedinstvenog dispečerskog centra, koji će biti u funkciji povećanja efikasnosti železnica, prenelo je Ministarstvo finansija.

Komentarišući druge ekonomske izazove sa kojima se Srbija susreće, pre svega takse od sto odsto na uvoz robe iz centralne Srbije, koje je uvela Priština, Mali je istakao da to pitanje mora da se reši, ali da rešenje svakako ne leži u kontramerama.

– Osim konkretnih ekonomskih, i to je najveći rezultat – bolji imidž Srbije u svetu – ocenio je on i dodao da se dolaskom velikih investitora otvaraju vrata i za mala i srednja preduzeća, za preduzetnike, jer veliki imaju izvozna tržišta, koristiće ih kao dobavljače, a na taj način jedna dobra stvar za sobom vuče drugu.

– Kada pogledate stope rasta i održivost jedne ekonomije uvek su najjače ekonomije one koje imaju industrijsku proizvodnju. Kada pogledate strukturu fabrika, to što raste izvoz posledica je velikog broja otvorenih fabrika usmerenih ka izvozu, koje doprinose rastu BDP-a i zapošljavaju nove radnike – istakao je on.

Osvrćući se na mogući dolazak ekonomske krize, oni ističe da niko ne može da je predvidi kada i da li će ona doći ali je "definitivno tačno da smo mi kao Srbija danas mnogo spremniji i svesniji smo ako ništa drugo onog iskustva iz 2008. godine pa ćemo gledati da ne ponovimo te pogrešne odluke".

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter