Izvor:
23.01.2019 u 12:04
0

GORAN VESIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Stabilna inflacija, rast BDP-a, nezaposlednost prepolovljena! (FOTO, VIDEO)

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, danas je gost u jutarnjoj emisije televizije Hepi, "Dobro jutro Srbijo", gde je govorio na aktuelne teme.

Tvit glumca Sergeja Trifunovića u kojem vidno proziva aktuelnu vlas podelila je stanovništvo, a Vesić je na aktuelnu temu rekao sledeće:

– Upoznao sam na desetine glumaca, koji nigde ne glume i zasita im niko nije dao šansu. Zaista mi je smešno kada kažu da je ovo protest glumaca, ovo je prostest jednog glumca. Kao prvo Sergej Trifunović kje privilegovan jer je sa dvadeset i nešto godina dobio stab od Skupštine grada. Svi znaju da ga je primio Kokan Ateljević u Narodno pozorište, iako to i nije zaslužio – rekao je gradski menadžer.

Gospodin Vesić uporedio je dostignuća u aktuelnoj i prethodnoj vlasti:

– Stabilna inflacija koja se kreće do 3%, rast BDP. Dinar izgubio na vrednosti 3%, a za vreme Zorana Đinđića 33%. Imate 181 fabrika, u kojoj radi 40.000 ljudi, od kojih je Vučić otvorio 100. To što radi poveća izvoz, smanjuje uvoz i imamo više radnih mesta. Nezaposlenost se prepolovila, pa će mnogi reći da je razlog tome jer mladi odlaze u inostranstvo, ali porasla je i zaposlednost, zbog fabrika, što je jasan pokazatelj – objasnio je Vesić.

Vesić je prokomentarisao i slučaj smanjenja penzija:

– Svi misle da se postaje veliki političar na istraživanju javnost javnog mijenja, a Aleksandar Vučić je postao na teškim uslovima. U politici je nabitnije imati viziju. Nije Vučić namerno smanjio penzije, već je želeo da rastereti državni budžet, dok je prethodna vlast povećavala penzije u kampanji – objasnio je gost emisije "Dobro jutro Srbijo" a tom se osvrnuo na rešavanje pitanja KiM:

– Ako mi ne rešimo kosovsko pitanje, Srbi sa Kosova će otići. Za 10 godina ćemo imati situaciju da tamo nema više našeg naroda. Zamislite da vi živite kao i oni. Zato, Vučić dobro zna da situaciju treba normalizovati, zbog toga je Vučić ušao u sve ovo. Ovo što je Vučić uradio je istorijski momenat – istakao je Vesić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter