Izvor:
23.01.2019 u 13:45
0

MINISTAR POLICIJE ZA TV HEPI: Nebojša Stefanović otkrio zanimljiv detalj tokom Putinove posete! (FOTO, VIDEO)

Ministar policije, Nebojša Stefanović, gostujući u jutarnjoj emisije "Dobro jutro Srbijo" pričao je na goruće teme.

Nakon odluke vlasti da izmene kaznenu politiku i pooštre kazne, digla se velika prašina u javnosti. Ministar policije, dao je jasne odgovore na ovu temu:

– Postoje mnogi slučajeva u kojima je, po mom mišljenju, postupano blago. Lično znam za hapšenja ljudi, koji su deo ozbiljnih grupa., u čijim stanovima je pronađeno su oružje za pripremu zločina, pušteni su iz zatvorima, ja to ne razmeme – počeo je Stefanović, a onda dodao zbog čega su nove kasnene mere i preventivne:

– Daću vam nekoliko primera. Smatram da osoba koja siluje ženu, uništava potpuno njen život i život njene porodice. Sud izriče kaznu od 3 godine, po mom mišljenju to je premalo. Nakon puštanja na slobodu nakon 3 godine, mi ponovo rizikujemo da ista osoba upropasti život još jedne žene. Što se tiče kazne za promet opojnih droga kazne od 3 ili 5 godina su opet male. Mi na taj način šaljemo društvu poruku, slobodno puštajte u promet opojne dorge. Da osoba dobije 2 puta po 12 godina, ne bi joj više palo na pamet. Kada neko predlaže kazne, onda je to super, kada predloži Vučić, ne valja. Moramo da nađemo način da se povratici ozbiljno kažnjavaju. Sve kazne moramo pooštriti. Povratnici moraju da znaju da će svaki novi put biti kažnjen 2/3 ili 75% više od prvobitne kazne. Niko više neće olako shvatati zločine. Pričamo o ljudima koji su ogrezli u ozbiljna krivična dela. Ja bih voleo da je neko rešio ovaj problem u prošlosti, ali nije. Sada mi to radimo – rekao je Stefanović.

Negativne komentare na račun politike vodeće vlasti, ministar Stefanović je prokomentarisao:

– Lideri opoziocija pokušavaju da se vrate na vlast. Kada su oni bili na vlast imali smo po 150 ubijenih u ovoj zemlji, jer ih je bilo baš briga. Zanimao ih je samo novčanik. Šta su uradio da transformišu sistem, razbiju klanOve, da narko-dileri budu iza rešetaka… Da ne kažem šta se sve radilo na druge načine… Da se ne sećamo pljačkaških kriminala, upropaštene su fabrike. Šta reći čoveku koji je u 50. godini ostao bez posla, ko će njega da zaposli? Donosili su zatvore, da neko može da postane vlasnik fabrike, a nije isplatio ni ono što ga sleduje na osnovu licitacione obaveze. 400.000 ljudi ostalo bez posla i budućnosti. Jedan takav sistem želi sada da se vrati na vlast. Kada je trebalo da dođe na vlast, Vučić je obećavao fabrike,nova radna vest, sve je ispunjeno. Ljudi, koji sada silno žele da dođu na vlas, nemaju ni program. Sve što je deo programa je pljuvanje Aleksandra Vučića- govorio je ministar policije:

Negativnikomentari na račun predsednce skupštine, Maja Gojković, Stefanović je oštro osudio:

– Maja Gojković je "fuksa", novinarke su "kurve". Ako je danas ona nazvana kurvom, šta bi se desilo da je ćutala, uvređena bi opet neka druga žena na isti način. Ti kada jedan dan ćutiš, sutra nemaš pravo da pričaš. Kod Maje Gojković upadadaju u kabinet, nije bitno što je ona predsednica skupštine. Kako možete da dozvolite sebi da upadnete u kabinet jedne žene. Danas je osnovna moda vređanje, svak ko izgovori suprotan stav, upute mu se najgore uvrede. Kakava je to mržnja prema ženama, šta se dešava u mozgovima tih ljudi...

Tvit glumca Sergeja Trifunovića, u kojem krtikuje vlast, podigao je veliku prašinu u medijima:

– Njihova je, navodno, velika zabrinutost ko je ubica Olivera Ivanovića, a onda njegovu ženu nazovu "žena-đavo", jer je odlučila da ih ne podrži. Onda Vučić, koji otvara nove fabrike, nova radna mesta, nazovu Hitlerom. To je ono sa čim predsednik Vučić mora da se suočava svakoga dana – istakao je gost jutarnjeg programa TV Happy.

Protestne šetnje opozicije Stefanovič naziva građanskim pravom:

– U ovoj zemlji može da šeta ko gde hoće, svi su šetali, samo mora da se poštuje pravilnik, nema nasilja. Sloboda kretanja građansko pravo, imate demokratsko pravo da izađete na izbore. Imamo protiv kada na nekom od takvih skupova bude povređenih – objasnio je Stefanović.

Izjavu Aleksandra Vučić, da ga partija pritiska na izbore, Stefanović je odgovorio sledeće:

– Mi pričamo vrlo otvoreno unutar SNS-, nekada su u pitanju veoma žučni razgovori, čak i rasprave, jer nemamo svi ista razmišljanja. Ali postoje mnoga pitanja: da li se dovodi u pitanje naš legitimitet, pitanja KiM… Opozicija je ta koja trenutno ne želi izbore. Ako Vučić ima podršku naroda, pustite ga da vodi. Prethodna vlast je ekonomski razorila zemlju, a sada na sve načine pokušavaju da se vrate na vlast… Uništili su firme, ukinuli su fabrike, a sada žele da se vrate – istakao je ministar u emisiji "Dobro jutro Srbijo.

O poseti predsednika Rusije, Vladimira Putina, ministar Stefanović otkrio je zanimljive detalje.

– Nije tačno da se Putin nije pozdravljao, Prišao je ljudima, pružio im ruku i pozdravio se sa njima. Lično sam video. Pretpostavljam da je to za ljude iz njegovog obezbeđenja bio haos. Što se same posete tiče, odlična poseta zarad garantovanja naše jasne stabilnosti – istakao je ministar.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter