Izvor:
12.02.2019 u 09:56
0

GORAN VESIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Srbija vodi srpsku politiku! Ni američku, ni rusku, ni briselsku! (FOTO,VIDEO)

Gost jutarnjeg prorgama "Dobro jutro Srbijo" je zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, koji je razgovarao na goruće političke teme.

Nakon napada na srpske srpske vaterpoliste u Splitu, postavlja se pitanje: Gde je veća mržnja, u Splitu, Zagrebu ili Beogradu?

– Kao što moćete da vidite, samo u Beogradu nema mržnje prema drugim narodima.U Beogradu samo postoji međusobna mržnja. Mi smo uvek bili kosmopolitski grad i oberučke prihvatamo sve sa strane. Što se tiče mržnje među građanima, to možete videti svakodnevno.

Sergej Trifunović tvrdi da su navijači Crvene zvezde sami krivi, jer su nosili majice sa obeležjem kluba:

– Mene od Sergeja Trifunovića ništa ne čudi, pa ni tako da brani njih, odnosno da brani huligrane koji su napali vaterpoliste Zvezde. Kod njega postoji više slojeva mržnje, prema svima onima koji se ne uklapaju u njegovo poimanje sveta. Mogli ste da vidite da je juče skandaloznom izjavom u Kragujevcu direktno diskriminisao Dimitrija Ljotića. Ako može da diskriminiše Ljotića, što ne bi hvalio huligane iz Splita. Ono čime se pametan čovek stidi, on se ponosi.

Jedni druge optužuju da rade za Vučića?

– Mislim da Srđan dobro zna šta radi, a to mu je rekao Dragan Đilas. Taj skup je pod obezbeđenjem Dragan Đilasa. To je samo igra u kojoj se Đilas pretvara kako bi prevario birače kako on nije za vešala, a onda pušta Srđana Noga i ostale da rade to što rade. Nemam ja tu nikakvu dilemu. Ako slučajno žele da prave predstavu za javnost da Srđan Nogo mora da bude izbačen, to samo rade jer su shvatili da se obični građani ne slaužu sa govorom mržnje.

U Srbiji porasla popularnost Vladimira Putina za 20% zahvaljujući Aleksandru Vučiću?

– Taj savez nema politiku, od njih za sve ovo vreme nismo mogli da čujemo odgovor ni na jedno političko pitanje. Ako ih pitate da li su za Ameriku ili Rusiju, oni vam o tome ne govore. Oni su savez bez politike. Ako ih pitate da li su za nezavisnost Kosova ili nisu, nemaju odgovor. Ako ih pitate šta bolje nude u ekonomije, bolje od Vučića, nemaju odgovor. Kao što vidite, nemaju odgovor ni na jedno političko pitanje. Tako kada nemate odgovor na politička pitanja, radite odvakve stvari – rekao je Vesić i dodao:

– Kod odgovornih političara vi imate jasan stav… Gospodin Vučić vodi srpsku politiku, politiku koja je u interesu Srbije. Ta politika nije ni američka, ni ruska ni briselski, već srpska. Sve što je dobro za Srbiju, mi to readimo, Imamo dobre odnose sa Rusijom, želimo da uđemo u EU, imamo dobre odnose sa Turskom, Kinom… Kod njih… Oni bi da vode politiku, a da se nikome ne zamere Možete li da zamislite na šta bi ličila ta vlast sa ovim rogovima u vreći koji se svađaju u opoziciji.

Goran Vesić istakao jeda aktuelna vlast nije menjala izborne uslove:

– Izborni uslovi kakvi postoje danas, nastali su 2000. godine. Srpska napredna stranka nije promenila zarez u izbornim uslovima. Za razliku od Borisa Tadića, mi to nismo radili. Tada je Boris Tadić ukinuo izbore za gradonačelnika, 2008. godine jer se Vučić kotirao dobro. Sećate se jednokružnog izbornog sistema u Vojvodini, najnepravednijeg izbornog sistema. Mi izbore sprovodimo izbori po njihovim zakonima.

Mediji i sloboda medija?

– Da li se sećate kako je izgledala medijska slika? Pa Dragana Đilasa je Verica Barać optuživala da drži sve medije. Slavoljub Kačarević urednik "Glasa javnosti" bio je uhapšen, jedna dnevna novina je bila zatvorena. Ljiljana Smajlović smenjena u "Politici"… Tako je izgledala medijska slika Srbije, Đilas bio suvlasnik dnevne novine "Press" zajedno sa Miškovićem… Danas imaju N1, sve nedeljnike, sajtove… Pričaju o izbornim uslovima i medijima, oni koji su sve radili kada su bili na vlasti da prilagode njima. Ne znam da je ijedan naslov danas posvećen Vučiću…

Planovi za izgradnju Beograda?

– Neće moći više da se ulazi u Knez Mihajlovu automobilima, postavićemo potapajuće stubiće. Što se tiče Trga Republike, mi završavamo 1. fazu. U međuvremenu, u martu mesecu, radićemo izgradnju garaže na Studenskom trdu. Izgradnjom garaže, završićemo plato na Studentskom trgu. Trolejbus će biti preusmeren, neće više ići prema Studentskom trgu. Uradićemo i Vasinu ulicu, koju ćemo pretvoriti u ulicu kulture, na kojoj će se nalaziti statua Zoranu Đinđiću, kako je predložio Aleksandar Vučić. Nakon toga,bavićemo se rekonstrukcijom Savske ulice, koja će biti gotova do septembra, na kojoj će biti podignut spomenik Stefanu Nemanju. Karađorđeva ulica se rekonstruiše sa kompletnim kejom, radi će se i drugi deo ulice. Radićemo prostor od Ruzveltove do Kalemegdana – rekao je Vesić.

Detaljnije pogledajte u videu ispod:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter