Izvor:
06.03.2019 u 11:05
0

NIKAD EMOTIVNIJA ISPOVEST U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Nakon 8 i po godina video svoju decu! „Napokon mi je puna kuća, svi plaču“! (FOTO)

U današnjoj emisiji ,,Dobro jutro Srbijo", ugostili smo Željka Vasića, oca koji je posle duže vremena video decu koju je njegova žena odvela u Sloveniju.

Primećujemo da ste nasmejani posle osam i po godina? Šta se desilo nakon vašeg poslednjeg gostovanja kod nas u emisiji?

– Osam i po godina ne vidjam svoju decu. Sudska presuda se nije poštovala. Ja i jos 100.000 očeva smo se nalazili u istoj situaciji. Odjednom su me deca pozvala na telefon. Nešto se kod njih prelomilo. Posle toga sam otišao na sud, pošto sam tužen zbog alimentacije i tu sam video bivšu suprugu i sina, i napokon sam uspeo da preuzmem svoje dece – rekao je Željko.

Zbog čega ste tuženi?

– Tužen sam zbog alimentacije, ispunjavam obaveze ali nemam prava. Tog dana uspevam da uzmem jedno dete, drugo je bilo kod babe i dede, treće nije ni došlo. Sa bivšom ženom i detetom otišao sam kući, kod svoje majke. Ona je rekla sad mogu da umrem kad sam videla unuče. Sin me sad redovno zove, da se viđam sa njim i da dolaze kod mene kući. Jako sam srećan, mislim da se to vidi na meni. Svi su bili oduševljeni, hvala im što su me trpeli, sad je sve dobro. Milica je najstarija, ali nije tu. Ona je u Sloveniji zbog obaveza. Oni sad redovno obilaze moju kuću. Ja sam im rekao sta je bilo bilo je, tata vas voli i sve što radim, radim za vas. Sin mi je rekao da je razmišljao da se vrati, naravno vrata su mu uvek otvorena – ispričao nam je.

Zašto vam nije ranije davala prava?

– Ja ne želim da ulazim sad u to, nemam ništa od toga.

Da li vam je bilo teško u najtežim trenucima, jeste li imali suicidne misli?

– Kako da ne, ali se vise ne plašim. Moja deca su sad sve shvatila. Necu da ih opterećujem, supruga i ja smo postigli dogovor, i od danas je sve u interesu dece. Problem je bio kad uplatim alimentaciju, da li se ona proknjiži ili ne. Moj savet svima je da zaobiđite socijalno i sudove, pokušajte da se dogovorite. Ako uđete u taj sistem, vi u tom periodu više ne viđate svoju decu. To je igra bez granica – podelio je ovo sa nama.

Što to vi niste preskocili sud?

– Davljenik se hvata za slamku, i iz toga ne mozete da izađete. Nije bio problem u meni – priznao je.

Šta kazu komšije?

– Puna mi je kuća ljudi, svi plaču, to su emocije. Tetka je poludela. Vodili smo decu u šoping. Lepo su se snašla u Sloveniji. U Srbiji su se žalili na rupe na putevima! Oni su sad odrasli, i dobio sam od njih ozbiljna pitanja – podelio je ovo sa nama i dodao:

Dogovorio sam njihov dolazak u maju. Nema više prepreka. Svaki dan smo u kontaku. Baba priča sa njima na Viber. Kod kuće se krajišnici slušaju, a ja napokon imam volju za radom. Sin Nikola mi je rekao da razmislja da se vrati, rekao mi je da želi da mu sredim dvoriste. Imaju ovde dosta društva…A ja imam sad ljubavi za 4 zivota.

Da li je vaše pojavljivanje u medijima uticalo na to?

– Kako da ne, bolje u medijima da se pojavite nego na sudu. Sud je jako skup, i tu vi gubite. Bolje ulažite u svoju decu, ulažite tamo gde treba – savetuje nas Željko.

Jel nestao bol?

– To sve je bilo kao ružan san. Nisam bio u stanju ni kola da vozim. Ali sva bol se zaboravi kada se desi nešto lepo. Nisam ni zamisljao tako nešto. Nije mi bilo do zivota, ali sad sam pun snage i optimizma. Moja poruka je da treba da razgovarate, pravite kompromise. Nemojte da idete u socijalno i na sudove biće lakše vama i vašoj deci. Ja sam imao sam cilj, i ne mogu da kažem da nije bilo teško doći do njega – preporučuje nam je presrećni otac Željko

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter