Izvor:
08.03.2019 u 15:30
0

VOJISLAV ŠEŠELJ ZA ,,DOBRO JUTRO SRBIJO“: ,,Ne možeš ništa da učiniš ako je njihov cilj da te unište“! (FOTO)

Gost prvog jutarnjeg programa TV Hepi je istaknuti prof. dr Vojislav Šešelj, koji je Milomiru Mariću i Katarini Korši odgovarao na najaktuelnija politička pitanja.

Da li verujete da je Sergej Trifunović podrška građana?

– Ne verujem u to, sve što Sergej Trifunović kaže Čanku sve je u opravu, i obratno. Ja ne mogu da se mirim sa Čankom. Razmisljam da li je ovo prilika da mu zviznem šamarčinu. Da li bi vas uvredilo da vam neko kaže da si ratni zločinac. Ratko Mladić nije osuđen, ja nisam. Izmislili su krivično delo oduzimanja prava na sigurnost. Haški tribunal nije legalan sud, osnovan je kršenjem povelje Ujedinjenih nacija od strane saveta bezbednosti, i ne priznajem ni jednu njihovu presudu. U haškom tribunalu najviše su mene poštovali, i više od onih koji su hteli nagodbu, više su me poštovali od Miloševića – izjavio je Šešelj.

Haradinaj se sprema za rat. U platformi piše da im je plan im je da Srbiju da tuže za ratne zlocine.

– Ovo sve što su dosad radili radili su u dosluhu sa amerikancima, jedno je ono što govore javno. Meni se namaće pitanje jel Tramp u ovom svemu do kraja. Od nedavno svi americki zvaničnici govore o suspenziji takse, a ne o ukidanju. Znači ako se Srbija lepo ponaša neće ih primenjivati, ako zatreba opet se stavljaju na snagu. Američki zvaničnici govore da zavšnica pregovora između Srba i Albanaca treba da bude uzajamno priznanje Kosova i Srbije.

Šta očekujete da će se desiti?

– Dobijamo pretnje bojim se da ne zakasnimo sa našim odgovorom, i da nećemo imali zaleđinu, ne smemo dozvoliti da zauzmu sever Kosova i Metohije. Mene Vučić nije pozvao na sastanak, ja sam opozicija, mi kritikujemo režim. Kad smo verovali Americi oni su nas prevarili, na reči im više ne možemo verovati. U pregovaračke procese neka se uključi i Rusija i Kina, i neka se onda traži rešenje, a ne da se ono namaće. Nista za nas nije rešeno.

Kažu sad će biti drugacija politika nego vaša?

– Nekad ne možeš ništa da učiniš kad je njihov cilj da te unište. Miloševiću je obećano ako se preda Republika Srpska, da se Kosovo neće dirati, međutim ništa od toga, oni su posle toga krenuli na Kosovo. Milošević nije imao šta da prekine sa Rusima jer sa njima nista nije imao. Imao je malo koristi od ruske vojske.

Ti si mislio da ce zapad dati nesto Miloševiću?

– Obećali su mu da će ukinuti sankcije, ali nisu. Zapadnim silama se ništa ne može verovati, mi smo im na udaru.

Video:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter