Izvor:
12.03.2019 u 12:02
0

EKSKLUZIVNO ČOVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Otkrio najveće tajne Albanaca, koje će pomoći Srbima u rešavanju dijaloga!

Bivši potpredsednik Vlade Srbije, Nebojša Čović, gostovao je danas u emisiji "Dobro jutro Srbijo" i govorio o prošlim vremenima, u kojima se suočavao sa problemima koje Srbija ima i dan danas, Kosova i Mitohije.

Gospodin Čović tvrdi da ga je prilikom nasleđivanja vlasti kasio entuzijazam za rešavanje brojnih nasleđenih problema prethodne vlasti:

– Kada smo ušli 2000. godine, mnogi su ušli sa velikim entuzijazmo. Zatekli su nas veliki problemi, naročito sa Kosovom. Ali nas je nakon toga zadesila ona albanska pobuna na prostoru opština Bujanovac-Preševo-Medveđa, zadobili smo podršku međunarodnih sila poprvi put. Oni su predložili da formiramo nešto poput koordinacijonog centra, napravili smo koordinacioni centar koji su činile dve vlade, savezna i republička. Ono što je mene zaprepastilo, za dve nedelje, kada smo prešli na prostor KiM, nije više bio isti. Prerušeni albanski ekstremisti i teroristi nazivali su nas nedemokratama, govorili da smo gori od Miloševića… Došli smo do Hekerupovog sporazuma 2001, krajem januara on je smenjen, na njegovo mesto dolazi Štajner. Svi su očekivali da će taj čovek biti razuman, ali nije bilo tako. Doživljaj iz juna 1999. je da je Kosovo okupirana i oteta teritorija Srbije. KFOR 1 je svedok velikih zločina koji su učinjeni nad Srbima, čak ni Karla del Ponte nije uspela da dođe do dokaza…

Čović tvrdi da Štajner nije ispoštovao nijedan međunarodni dogovor i time pokazao da je neprijatelj Srbije, ali i dodao:

– Smatram da je sada odličan period da se napravi analiza svih međunarodnih dogovora, da se vidi šta je koja strana ispunila, a šta koja strana nije ispunila. Naravno, u to uključujem i Brisalski sporazum.

Nakon niza neispunjenih dogovorila, Čović tvrdi, da je bio i više nego jasno da Albanci "kupuju vreme" kako bi stvorili nezavisnu državu.

Albanci su svaki sukob u Srbiji korstili u svoju koristi?

– Moramo i danas da imamo u vidu jednu stvar, da Albanci nikada nisu bili iskreni, uvek su igrali dvolično. Ukratko, evo kako Albanci funkcionišu. Za svakog od nas su napravili psihološki profil, to rade njihovi vrhunski strušnjaci. Videli su šta su naša dobra, a šta su naša loša mesta. U lošim mestima je uvek bila naša nesloga, naša sujeta… Na te naše loše tačke su igrali, igrali su na naše podele i tu uvek nalazili put da nas rascepe. Mislim da im ne treba verovati i da ne treba da im verujemo, u toj dovoličnosti su igrali na štetu naših nacionalnih interesa.

Gost emisije "Dobro jutro Srbijo" objasnio je trenutno raspoloženje stranih sila po pitanju rešavanja pitanja KiM:

– Uvek su se oko nas "vrznali" neki strani političari, a uvek je srž bio da napune svoje džepove, a poneki od njih imaju nameru da peru svoje biografije. Za Nemačku nije trenutak da se bavi pitanjem Kosova, ona se okreće Francuskoj i rekostrukciji Evropske unije. Eneglezi i Britanci imaju Bregzit, ali hoće da imaju kontrolu nad našim prostorom, njima ovde odgovara klima, hoće da vršljaju i prave svoje kombinacije. Njihove Demokratksa stranka podržava Albance, oni su u velikoj meri finansirani od strane albanskih fondova. Mnogi čekaju da Tramp padne da se promeni američka politika.

Da li će se do juna postići dogovor između Prištine i Beograda?

– Ne verujem u to. Ako i dođe do nekih dogovora, mislim da će to biti ogromna brzina u kojoj Srbija ništa dobro dobiti neće. Ima mnogo spinovanja, raznih naslova… Ona pre svega mora da povede računa o standardu života i egzistenciji Srba na Kosovu. Dakle, od čega žive ljudi, šta je sa imovinom Srba, šta je sa povratkom Srba, šta je sa povratkom imovine Srpske pravoslavne crkve, šta je sa državnom imovinom, šta je sa nestalim i kidnapovanim, šta je sa radnim zločinima, Žutom kućom…. Umesto svih ovih pitanja, nametnuta su nam pitanja taksi. Ja ne bih više ulazio u njihovu matricu. Ne verujem da će se Albanci zadržati ovde, nastaviće sa provokacijama, dobro je što se mi pridržavamo kontramera. Nisu Albanci toliko hrabri kao što pričaju…

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter