Izvor:
29.03.2019 u 14:25
0

EKSKLUZIVNI INTERVJU GLOBTROTERA ZA HAPPY TELEVIZIJU: „Tek kad putujete sami, osetite sve lepote Indije!“

Današnja emisija "Dobro jutro Srbijo" bavila se, kao i uvek, nainteresantnijim i najaktuelnijim temama koje izazivaju znatiželju kod građaba Srbije.

Gost jutarnje emisije bio je Rade Jovanović, svetski putnik ili kako se danas to popularno zove globtroter.

On nam je pričao o svojim iskustvima putovanja po svetu. Putovali smo virtuelno u Indiju, pričali o lepotama, ljudima i hrani Istoka.

– U Indiji se hrane zdravo. Imaju petnaest puta više začina nego mi.- moringa, kurkuma, korijanderi, ne znam ni ja kako se već zovu.

Pitali smo Rada i koje praznike je imao priliku da poseti i proslavisa stanovnicima Indije.

– Pa prvi i najveći je taj Kumbh Mela koji je svakih dvanaest godina. Doduše ima i poluvreme, na šest godina, tada je malo manje ali preko dvesta pedeset miliona iz celog sveta dođu.

Imali smo prilike da vidimo i neke od slika ovog svetskog putnika.

– Ja sam gledao da tamo živim skromno, da one pare što sam pozajmio od ćerke i zeta vratim. Nisam imao potrebe da jedem, tamo je bilo toplo a napunio sam se energije tako da sam ja išao maltene u hiodočašće.

Čovek je koji je imao mnogo iskustava, kupao se u reci Gngu i drugim svetim rekama kao štoje Šipra, isto jedna sveta reka. Iako izgleda kao mladić, on je prešao šezdeset i petu godina i prošao mnogo toga.

Indija je poznata kao svet kontrasta, bogatstva i IT sektora a sa druge strane velikog siromaštva i nemaštine, pa nas je interesovalo kako se to uklapa i kako funkcioniše:

– To jedinstvo suprotnostis tako paše jedno sa drugim da čovek ne može da veruje. Toliko ima bogatih ljudi koji mogu da kupe pola Evrope i isto tako ima mnogo siromašnih ali oni smatraju da je to normalno. Oni veruju u reinkarnaciju. Ja sam bio super srećan jer sam prošao samo sa trista evra.– rekao je gospodin Jovanović koji kaže da se jedinstveno proveo i upoznao mnoge interesantne ljuude. Kaže da tek kada putujete sami tek onda osetite lepote Indije.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter