Izvor:
01.04.2019 u 09:14
0

MIROSLAV LAZANSKI ZA HAPPY TV: „Mlada generacija je visoko nacionalno svesna!“ (FOTO)

Današnji jutarnji program je ispunjen sjajnim gostima sa kojima naši sjajni voditelji, Milomir Marić i Katarina Korša, razgovaraju o najaktuelnijim temamo koje interesuju građane Srbije.

Cenjeni gost emisije "Dobro jutro Srbijo" bio je Miroslav Lazanski, vojno politički komentator lista Politika.

Na samom početku pričali smo o takozvanom "Barskom" tovaru o kome se mnogo pričalo, čije poreklo i namena se nikada nisu saznali a koji je izgleda krenuo iz Bejruta:

– Tu smo mi došli do onih malih višecevnih raketnih bacača 107 mm kineske proizvodnje. Tu je bilo i par helikoptera, rastavljenih, ogroman tovar koji je naša ratna mornarica presrela, privela u Bar i zato se zove "Barski". Dosta se dugo prangijalo u Bosni iz tih sistema i sa tim oružjem, sa tim arsenalom. E sad jedan od tih rodova je išao na luku Ploče a ta luka je tad bila pod pomorskom blokadom jugodlovenske ratne mornarice jer je tada bio rat u Hrvatskoj. Posle mnogo godina, ja sam saznao da je jedna naša podmornica, mislim da je bila 821 heroj koja je bila na dnu, držala ratno stanje. I komandant pomornice je imao na nišanu taj brod, mogao je da ga pogodi, školsko gađanje. I ja sam došao preko nekih drugara do njega i kažem mu: "Pa dobro čoveče, mogao si da budeš prvi Srbin u istoriji koji je torpedovao neki brod, bio bi prvi u istoriji!" A on meni kaže: "Jeste, ali bio bih u Hagu, a ovako mi lepo, imam vikendicu na Fruškoj gori." Zato smo završili sa ratovima tako kako smo završili, upravo zato.

Pitanje Marića je bilo ko će u tom slučaju braniti Srbiju a koji se ne plaše da će završiti u Hagu.

– Pa ja se nadam da ima pravih Srba koji će braniti. – rekao je gospopdin Lazanski i dodao:

– Mnogi analitičari zapostavljaju to da je mlada generacija bez obzira na globalizaciju i to, visoko nacionalno svesna. To iznenađuje. Mislim da je jako dobro da su klinci patriotski raspoloženi, to je jako dobro za budućnost Srbije.- zaključio je Lazanski objašnjavajući da se na patriotizam dosta dugo gledalo pežorativno i da to nije dobro, jer se poistovećivao sa nacionalizmom. U drugim zemljama je to drugačije, kako navodi. Amerika i Kina dosta vode računa o negovanju kulta patriotizma.

Onda smo došli do svetskih tema koje su vrlo aktuelne u zadnje vreme. Venecuela i stanje u Karakasu kao i dolazak ruskih vojnika i naoružanja kao pomoć Maduru je glavna tema o kojoj smo pričali sa komentatorom za vojna i politička dešavanja:

– Zbog Venecuele, Rusija neće u rat ući sa Amerikom. Pitanje je i šta je u ta dva aviona, da li je neka posebna tehnika. Oni mogu da očuvaju ličnu bezbednost Madura i vlade. Ako Maduro zadrži kontrolu nad armijom, on će opstati. Ali pitanje je dugoročno.

Kometarisao je sa voditeljima i novinske naslove na kojima piše da je Hilari Klinton poslala bombe na RTS.

– To je sjajan naslov za prodati novine, slažem se. Mislim on jeste bio u problemu sa Monikom i njemu je to jako dobro došlo da on malo skrene pažnju Bilu Klintonu ali nije bio povod. Odlično je to za novine ali bombardovanje Jugoslavije '99. je mnogo ozbiljnije.

Pričali smo i o vojnoj situaciji u regionu i kod nas. Uporedili smo trenutno naoružanje koje je dobila Hrvatska sa našim snagama.

– Oni imaju šesnaest helikoptera Kajova koji su dobri, bolji od Gazele. Mi imamo negde četrdeset, četrdeset i pet komada Gazela. Imaju slabiju avijaciju od nas. Imaju dva miga 21 ili tri, koja lete. U segmentu oklopnih vozila točkaša, imaju veći broj oklopnih automobila i kamiona iz rezervne američke vojske.iz Avganistana ali će biti teško održavati. Ali u artiljeriji smo mi jači od njih. Dve glavne Hrvatice su se udale za Srbe. Ta se pobeda jedino pameti.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter