Izvor:
03.04.2019 u 11:01
0

ISPLIVALA ISTINA! SLOBIN TELOHRANITELJ TVRDI: Nije tačno da je Pacoli nudio Miloševiću da kupi Kosovo, evo o čemu su tačno razgovarali!

Goran Pajić, koji je radio kao obezbeđenje Slobodana Miloševića, ispričao je detalje susreta između našeg bivšeg predsednika i tada poznatog albanskog biznismena Bedžeta Pacolija.

Pajić je potvrdio da je Pacoli svojevremeno dolazio u Beograd da razgovara sa Slobodanom Miloševićem, kada je njegova bivša žena Ana Oksa nastupala u srpskoj prestonici.

Iako se tada pričalo da je Pacoli nudio Miloševiću da kupi Kosovo i Metohiju, što je i sam Pacoli više puta rekao, ali Pajić kaže da to nije istina.

– Milošević je inicirao taj sastanak i tajne službe su taj deo odradile, pošto je bila procena tada da može da utiče na albansko stanovništvo da napravimo međusobni dogovor između Srba i Albanaca na Kosovu, kao i da dođe do prekida terorističkih napada koji su eskalirali krajem 1997. godine.

Tako da je njega tajna služba dovela a sastanak je bio u blizini muzeja "25. maj", u vili koja je bila namenski određena za takve sastanke", priča Pajić.

– Nije tačno to što je rekao da je od Slobodana Miloševića tražio da kupi Kosovo, pa da će on tu da vlada… tema je bila nešto drugo. Predsednik Slobodan Milošević je od njega tražio nešto drugo. On ga je zamolio i tražio od njega da ode na Kosovi i pokuša da smiri situaciju koja je dole eskalirala – ispričao je Pajić i dodao da se smatralo da Pacoli ima veliki uticaj na albansko stanovništvo.

Pajić je opisao susret Miloševića sa jednim "prijateljem" i deo razgovora koji su čuli njegovi čuvari, a u kojem je bivši predsednik gostu rekao da Pacoli ne može da pomogne.

"Poslao nam je poruku da on ne može ništa tu da pomogne. Da su Amerika i pojedine evropske države stavile pod kontrolu sve terorističke grupe, da je propaganda takva da nema šanse da uradi bilo šta i sukoba tek biti tokom 1998. godine i da će doći do rata", kaže Pajić.

Pajić je pričao i o tome kako se Milošević ponašao 5. oktobra 2000. godine, u trenutku kada su demonstranti tukli tadašnjeg direktora RTS Dragoljuba Milanovića. Milošević je pozvao Vlastimira Rođu Đorđevića, tadašnjeg šefa javne policije.

– Predsednik je jedno 10 do 15 puta zvao i molio Rođu preko telefona da izvuku Dragoljuba Milanovića da ga ne ubiju. Na takvim stvarim možete da vidite koliko neko brine o svojim prijateljima i svojim ljudima – kaže Pajić i dodaje da su Mira i Slobodan gledali 5. oktobar na televiziji u svojoj rezidenciji.

– Tek te večeri su se mnoge stvari otvorile, gde s predsednik razočarao u ljude koji su mu bili kao najbliži saradnici. Ali to nije bilo masovno, to su bili pojedinci koji su otkazali ali na ključnim mestima – rekao je on.

On je ispričao i da se mnogi nisu javljali Miloševiću ni pred 5. oktobar, a ni posle.

Političari vole pevačice

Pajić je rekao da političari vole pevačice, pa je i sam viđao poznate estradne umetnice u društvu političara.

– To se radi uvek, radilo se i radiće se. Kada vidite da se neka pevačica previše eksponira, mora da znate da neko stoji iza nje. Ljudi treba da bude svestan te činjenice – ispričao je on.

Zamalo skandal da izbije zbog torte

Pajić je pričao i o drugim detaljima iz života Slobodana Miloševića, pa tako i o torti koja je trebalo da stigne iz Karađorđeva u Dobanovce. Milošević je bio u Karađorđevu tokom večeri, a ujutru je trebalo da se sastane sa svojim gostima u Dobanovcima. Zbog toga je tražio da se spremi torta i ponese za goste. Ali umesto toga je poznati Miloševićev čuvar Senta Milenković stavio tortu u kola čuvara koji su to veče trebali da se vrate u svoje jedinice i razduže.

– Mi smo stavili torte pozadi u kola, ali kada su oni stigli u Dobanovce, Milošević je tražio da se iznese torta za goste koji su stigli. Međutim, Senta je rekao da torta nije tu. Onda su oni meni slali poruku da dođem hitno, ali ja to nisam čuo. Došao sam tek posle dva sata polako – ispričao je on i dodao da je kada je stigao u Dobanovce torta već počela da se topi, ali da je ipak poslužena stranim gostima.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter