Izvor:
04.04.2019 u 09:06
0

ZORANA MIHAJLOVIĆ U EMISIJI „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Ne bismo ni završili 300 km autoputeva u prethodne četiri godine da nismo sve vreme na putu!“ (VIDEO)

Gost današnje emisije "Dobro jutro Srbijo" bila je i Zorana Mihajlović, ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture. Ona je sa našim harizmatičnim voditeljima, Katarinom Koršom i Milomirom Marićem razgovarala o najaktuelnijim temama koje interesuju naše građane.

Razgovarali smo o postignućima ministarstva za koje je ona zadužena:

– Grdelička klisura je asfaltirana potpuno! Radi se galerija na kosini dva. I ono malo što je bilo, oko 800 m što su bile kritične tačke. Kraj aprila, maj mesec, Grdelička klisura se pušta. Do sezone se pušta istočni krak Koridora 10 a od Obrenovca do Preljine se pušta 103 km. Za Novu godinu će biti Surčin- Obrenovac takođe gotov. Mislim da je to velika stvar. U isto vreme mi počinjemo i još tri autoputa.

Međutim, u javnosti su bili komentari da su na putu kod Preljine bile rupe na asfaltu, što se gospodin Marić nije libio da pita:

– Mislite na 100 m Koridora 10 na istoku. To je u garantnom roku, izvođač to već ispravlja. Zato izvođač ima obavezu da dve godine od trenutka kada su završeni radovi da proveravaju i poprave.- rekla je ministarka i dodala da postoje nadležni organi koji će se baviti time i koji će reći o čemu je reč.

Govorilo se dosta o aerodromu NIš, kako se otima, da će biti zatvoren, da odlaze niskobudžetni avioprevoznici, da neće biti putnika, blokada Niša i demonstracije ali mi imamo dvanaest novi

– Neće da dođe low cost kompanija ako niste uredili potpuno zgradu, ako nemate sve standarde bezbednosti, ako niste obezbedili uslove, transfere. Mogle su te kompanije da dođu a sada je država izdvojila da novac da bi stvorila uslove. Raspisan je konkurs ko će leteti na tih dvanaest destinacija.- rekla je ministarka navodeći da delovi gde se putuje imaju najviše srpske dijaspore i da će imati pola miliona putnika u sezoni i dodala da je aerodrom Morava- Kraljevo jako važan.

– Taj aerodrom je važan i za car go i za prevoz tereta. Tu ima fabrika, može da se prevozi voće, povrće. Nadamo se da ćemo moći ove godine za Vidovdan da ga otvorimo za civilni saobraćaj. Nadamo se da ove godine možemo da imamo dvadeset do dvadeset i pet hiljada putnika a da sledećeg godine bude preko sto hiljada putnika.

– Naš interes jeste da razvijamo mal aerodrome.Bili smo u Zrenjaninu pa imamo aerodrom Mečka. Vrlo zanimljiv sada kada je došao Ling long koji su takođe zainteresovani da tahj aerodorom radi.Bili smo u Boru, RTB Bor sa Kinezima i oni su zainteresovani da ulože u taj mali aerodrom.– rekla je Mihajlović.

– Za nas mnogo više znači ukoliko možemo da otvorimo više puteva i da ne čekaju ljudi.druga stvar je da treba da obaveštavamo ljude gde ima gužve kako bi se izbegle— podsetila je Mihajlović.

– Građevinska sezona je u punom jeku! Mora da se radi! Sramota je da neko dovodi mašine kada dolazi ministar! Sramota! Rekli su mi da oni dovode tek mašine, ja sam rekla, nemoguće, proverite opet međutim zaista su dovezli mašine. Ja nisam mogla da verujem da "Energoprojekt" to sebi radi.– rekla je Mihajlović objašnjavajući zašto je snimljen trenutak kada se raspravljala sa projektantima jednog preduzeća.

– Nisam srećna kad se tako radi. Preko tri godine, Vlada Srbije, ministarstvo saobraćaja ne duguje ni jedan dinar ni jednom izvođaču i to svi znaju šta god oni pokušavali u nekom trenutku iz svojih opravdanja da kažu. Ne bismo ni završili 300 km autoputeva u prethodne četiri godineda nismo sve vreme na putu.– zaključila je ministarka.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter