Izvor:
04.04.2019 u 09:00
0

VOJISLAV ŠEŠELJ ZA TV HEPI: Očigledno je da Američka i Britanska ambasada organizuju proteste u Beogradu! (FOTO)

Nakon izjave da iza protesta u Beogradu stoje Američka i Britanska ambasada, prof. dr Vojislav Šešelj za emisiju "Dobro jutro Srbijo" je rekao:

– To je toliko očigledno i nije ništa šokantno. Što bi Rusi organizovali ove proteste? Nije tačno da Rusima ne odgovara stabilnost na Balkanu. Očigledno je da je Rusiji stalo do stabilnosti u Srbiji i RS. Prvi put nakon 20 godina imamo povoljne okolnosti u vezi sa Kosovom, ne smemo dozvoliti da se RS utopi u unitarnu državu BiH, kako to može da odgovara Rusiji. Krenula je ta akcija da se Rusima priprišu razne stvari, da bi se narod okrenuo prema NATO-u i Americi.

Da li Rusi i Amerikanci rade u dosluhu protiv nas?

– Nastup Amerikanaca prema Srbiji još uvek nije jedinstven. Haradinaj ne bi ništa uradio da nije dobio podršku sa zapada. Verovatno se neki razgovori negde vode, ali ti razgovari obuhvataju šire teme. Krim je završena stvar, nema trgovine Kosovo za Krim, nema ništa od toga. Ali u Evropi još uvek postoje stvari koji nisu baš odigrane, govori se o podeli EU.

Srbija, Grčka, Bugarska i Rumunija, pravi se Balkanska pravoslavna asocijacija. Prestavnici ovih zemlja traži da se Srbija po ubrzanom postupku priključi Ebropskoj uniji:

– Od ulaska Srbije u EU nema ništa. Sa Rumunima nije teško postići dogovori, Rimunija je jedina zemlja sa kojom nikada nismo bili u sukobu. Sa Grcima nismo nikada imali problema. Čuli smo izjavu jednog Grka, Prlamentarca, da je Grčka u stanju za 24 časa dođu na granicu, ako Srbiji to bude trebalo..

Da li je bilo planirano da Srbija doživi sudbinu Makedonije?

Ko je slušao NATO nije dobro prošao. Dogovoreno je bilo da NATO bude treća federalna jedinica. Savezna Republika Jugosvija bila je sastavljena od dve federalne jedinice, bilo je dogovoreno da Kosovo bude treća. U prvim konceptima sa zapada, iza kojih su stojali Amerikanci, govorilo se o Kosovu kao trećoj federalna jedinica. Vojvodina kao federalna jedinica je bila u dugoročnijem konceptu. Da je Srbija slušala te koncepte ne bi ni Vojvodina, ni Srbija, ni Crna Gora opstale.

Vojislav Šešelj je prvi čovek koji je preporučio ujedinjenje Srbije, Rusije i Belorusije:

– Nisu odbili, Rusi se nikada nisu izjasnili, a onda je nakon 5. oktobra Mićunović podneo zahtev da se taj predlog povlači. Milošević je oklevao oko toga, želeo je bliže veze, ali ne i institucionalne. Milošević nije bio američki čovek, već je bio zastupnik stare komunističke ideologije.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter