MILOVAN DRECUN ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO": Srbija ne može da prihvati bilo čiju inicijativu da se razgovori nastave dok se takse ne ukinu! (VIDEO)

 

 

   

   Gost našeg jutarnjeg programa "Dobro jutro Srbijo" bio je Milovan Drecun, vojnopolitički analitičar i predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju u Narodnoj skupštini Republike Srbije. 

Naš već uigrani voditeljski tandem, Milomir Marić i Katarina Korša, sa gospodinom Drecunom su razgovarali o najaktuelnijim pitanjima koja se odnose na predstojeći sastanak u Berlinu, koji se odnosi na rešavanje pitanja Kosova.

Na početku razvovora, Milomir Marić je gosta upitao da li je sastanak u Berlinu novi pokušaj da se na Kosovu i Metohiji nešto reši.

- Pravi pokretač svega je bio režim u Tirani. Granica između Srbije i Albanije, na području Kosova i Metohije, ne postoji. Svi loši vetrovi koji duvaju ka Kosovu su iz Albanije. Sada igru preuzimaju Francuzi i Nemci, Evropska unija će biti prisutna, ali će igru preuzeti Francuska i Nemačka. Što se tiče sastanka u Berlinu, da li postoji konkretan predlog za rešavanje Kosmetskog pitanja od strane Francuske i Nemačke, videćemo. Oni su rekli da bi cilj sastanka trebao da "resetuje" nastavak razgovora. S druge strane, Han kaže da nema ništa protiv razgraničenja, ali Nemačka je protiv toga. Ovde se ne spomiinje Amerika. Amerika uvek usmerava, one su najuticajnije na tom prostoru. Imam mnogo nejasnoća šta će se tu dešavati. Srbija ne može da prihvati bilo čiju inicijativu da se razgovori nastave dok se takse ne ukinu, dok se platforma ne skloni kao početna osnova - istakao je Drecun

 

Na pitanje kakva su njegova očekivanja od sastanka u Berlinu, on ističe: 

- Priština treba da prstane sa stalnim pretnjama srpskom narodu, sa pripremama za izvođenje nasilnih vojnih operacija... Postoji centar, kod Prištine, tu se nalaze strani instruktori, tu se obavljaju razne simulacije. Među njima postoje bivši Hrvatski oficiri koji obavljaju instrukturu, jer oni najbolje znaju način ratovanja srpske vojske i oni proigravaju razne varijante. Uvežbavaju taj oficirski kadar za eventualne akcije na Severu Kosova i dovršavanja etničkog čišćenja. Dok se sa takvim starima ne prestane, onda je nemoguće nastaviti razgovor. Iz više tih razgovora biće veoma teško postići nešto u Berlinu, sem ako Nemci nisu nešto uspeli da obave neke konsultacije sa Albancima. Ja nisam veliki optimista, ali se nadam da će razum prevagnuti - zaključio je Drecun

 

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:05  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:05  Čađava mehana
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00 U provod sa Parovima
21:00  Čađava mehana
23:00  Novajlije izbacivanje