Izvor:
23.04.2019 u 10:18
0

MILOVAN DRECUN ZA HAPPY TELEVIZIJU: „Postoje planovi da Albanci preuzmu neke vojne akcije na severu Kosova!“

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog odbora za KiM bio je gost jutarnjeg programa Happy televizije. On je sa voditeljskim tandemom emisije „Dobro jutro Srbijo“, Katarinom Koršom i Milomirom Marićem, o najvažnijim temama koje interesuju naše građane.

– Treba dosta vremena da se ovako složen problem kao što je kosmetski razreši na jedan način koji je dugoročno održiv, koji bi bio miran i koji bi zadovoljio interese ili bar deo interesa svih zainteresovanih strana, ne mogu da kažem samo obe zainteresovane strane, srpske i albanske, jer bez stranih sila to očigledno ne može da se reši. Sve te velike sile imaju svoje interese na Balkanu a posebno ih interesuje taj kosmetski problem zbog toga što on direktno utiče na geopolitičku poziciju Srbije. A preko Srbije izgleda da mnogi na Zapadu misle i da utiče na prisustvo Rusije na Balkanu. Imamo jednu inicijativu koju saziva nemačko-francuski dvojac , SAD se ne izjašnjavaju, bar ne javno, o svemu tome, primetno je ćutanje administracije, da li to znači da oni ne učestvuju u tome ili čak i da vide šta se radi, šta će se desiti pa da oni preduzmu svoje akcije ili je već napravljena neka koordinacija, mada bih ja pre rekao da je ovo prvo.- rekao je Drecun napominjući da već postoji neka inicijativa u pokušaju da se reorganizuje i sama Evropska unija.

Nemačka je mogla da blokira eventualnu demarkaciju ili razmenu teritorija koja se spominjala:

– Pa sad da li je blokirala, jeste dala snagu i opravdanje Albancima.

Gospodin Drecun je napomenuo da bi priznanje Kosova značilo stvaranje „Velike Albanije“.

– Šta je to nego ponavljanje istorije? Ko je stvorio fašističku veliku Albaniju u Drugom svetskom ratu? Pa zna se, Nemci i Italijani. Sada bi neki Nemci da se vrate da ponovo stvaraju „Veliku Albaniju“. E pa gospodo, sada Srbija mora da se suprotstavi tome.

– Da postoji opasnost od radikalnog islamizma, ako je neko ukazivao na to, ja sam ukazivao na to na KiM. Postoje planovi da Albanci preuzmu neke vojne akcije na severu Kosova.– rekao je Drecun i dodao:

– Preuzeti akciju kompletnog etničkog čišćenja na severu Kosova ne samo za Albance u smislu da li bi ti akcija mogla biti realizovana jer Srbija ne bi sedela skrštenih ruku već za KFOR, za Ujedinjene nacije, za Evropsku uniju, za NATO, za celu Međunrodnu zajednicu da dozvole tako nešto.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter