Izvor:
23.04.2019 u 08:24
0

MOMIR BULATOVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Ako su ti otac i deda Srbi, Vi ne možete da budete kornjača!

Gost jutarnjeg programa „Dobro jutro Srbijo“ bio je bivši predsednik Vlade SRJ i prvi predsednik Crne Gore, Momir Bulatović.

Milomir Marić i Katarina Korša, pitali su gosta o identitetu Crnogoraca i o tome da li postoji uopšte razlika između Srba i Crnogoraca.

U Crnoj Gori se identitet nalazi u mržnji prema Srbima.? Kada je to počelo?

To je stvar koju ja ne razumem. Nisam sreo čoveka koji je otvoreno protiv Srba. I dalje je uspeh svakog Crnogorca da dođe u Beograd. Ja sam prvi od naroda izabran predsednik Crne Gore. Ja mislim da smo mi sastavni deo srpskog nacionalnog bića. Zamislite vi da Crnogorci, koji treba da se diče, imaju krizu identiteta. Ako su ti otac i deda Srbi, vi ne možete da budete kornjača! -izjavio je Bulatović.

Ti si poslednji čovek koji je razgovarao sa Slobodanom pre smrti, kako je izgledao susret sa Markom i Mirom u Moskvi?

Na sahrani mi je bilo teško pod tom lipom. Da je Mira Marković poubijala sve one ljude o kojima novinari pišu, imala bi prava da je poseti njena ćerka.

Moj poslednji susret s Mirom Marković je bio pre dve godine i to je bio razgovor za koji sam se ja dobro pripremio. Ona je meni pričala gde sam ja pogrešio u svojoj političkoj karijeri, šta je trebalo da se uradi. Ja sam joj rekao da smo mi univerzitetski profesori, nisam ja Milo Đukanović pa da nekome naređujem, moja je bila želja i ideja da ljude nečemu naučim. Zbog svih nas bi bilo dobro da uspostavimo neku tradiciju. Kad pričate običnim ljudima kolika je nepravda napravljena porodici Milošević, ljudi Vam ne veruju – rekao je Bulatović.

Na kraju razgovora, gosta smo pitali kada će da se pomire Srbi i Crnogorci, na šta on odgovara:

Ja ne osećam da tu postoji neka velika razlika. Svako stanje udaljenosti između Srbije i Crne Gore može biti samo privremeno. Ja još uvek nisam naučio crnogorsku himnu! Kada gledate televiziju Crne Gore imate osećaj da ste u šestdesetim godinama. Politiku Crne Gore niko ne shvata ozbiljno – zaključio je Bulatović.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter