Izvor:
03.10.2016 u 12:55
0

DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN: Rodio se JEDINI fudbaler čije se ime našlo u jednom REČNIKU! (VIDEO)

Na današnji dan 1981. godine Malne je postao bogatiji za jednog dečaka koji je vremenom izrastao u vrhunskog profesionalnog fudbalera.

Zlatan Ibrahimović, trenutno igra na poziciji napadača u Mančester junajtedu. Rođen je u Švedskoj, u porodici emigranata iz bivše Jugoslavije. Njegov otac Šefik je iz Bijeljine, a majka Jurka Gravić iz Zadra.

Popularni Ibrakadabra počeo je da trenira fudbal u ekipi Malme BI, a igrao je i u mlađim kategorijama ekipa FBK Balkan. Prvi profesionalni ugovor potpisao je 1996. sa ekipom Malmea. Od tada je igrao u najpoznatijim seniorskim klubovima, kao što su Ajaks, Juventus, Inter, Barselona, Milan, Pari Sen Žermen i – od ove godine – Junajted.

Imao je mogućnost da nastupa za reprezentacije Bosne i Hercegovine ili Hrvatske, ali odabrao je da brani boje skandinavaca, pa je za švedsku reprezentaciju dbitovao 2001. godine. Šest puta zaredom osvajao je Zlatnu loptu – najgradu za najboljeg švedskog fudbalera u godini.

Ibra je čak ušao i u švedski rečnik! Po njegovom imenu, jedna od najnovijih reči u švedskom jeziku je "zlatanera" – dominirati!

Šta se još dogodilo na današnji dan pogledajte u prilogu jutarnjeg programa Happy televizije:

HappyTv.rs
Foto: Twitter/Futmais

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter