Izvor:
06.05.2019 u 11:52
0

GORAN VESIĆ ZA HAPPY TV: „Imaćemo trg onakav kakav imaju svi veliki gradovi u Evropi!“ (VIDEO)

U jutarnjem programu Happy televizije „Dobro jutro Srbijo“ bio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda. On je sa našim voditeljima, Milomirom Marićem i Katarinom Koršom, razgovarao na najaktuelnije teme koje interesuju naše građane.

Gospodin Vesić je na samom početku pomenuo novosti, gradnje i uređenje koje će se deseiti u narednom periodu u Beogradu:

– Uređuje se Trg republike koji treba da bude uređen, uređuje se Topličin venac, Kosančićev venac. Evo sad radimo dva skvera na Starom Gradu, Sledeće godine će se raditi Pariska ulica, uradiće se kocka kao što je bilo nekada, onaj deo skvera u Strahinjića Bana od Francuske ulice prema Skadarliji. Sledeće godine ćemo srediti fasade u tom skveru pa će sve to izgledati kako treba, sa malom fontanom. Biće urađena i ulica Strahinjića Bana. Ona će ostati prohodna za automobile samo što je ideja da se suzi na jednu traku pošto nekad je ona bila dvosmerna i ta jedna traka samo služi za parkiranje sa strane. – rekao je zamenik gradonačelnika dodavši da će pored navedenih ulica biti uređene i, 27. Mart, Kraljice Marije , Cara Dušana, Džordža Vašingtona, kao i da je sve to u planu da se radi ove godine.

– Mi smo izmenama i dopunama zakona o glavnom gradu odlučili da grad podelimo na dve zone, na gradsku i prigradsku. Deset gradksih opština će činiti gradsku zonu, sedam prigradskih, prigradsku. I jedne i druge opštine će imati mnogo nadležnosti s tim što će prigradske imati mnogo veće nadležnosti iz prostog razloga što kao gradovi postoje za sebe (i Obrenovac i Lazarevac i Mladenovac i Grocka), oni su ipak udaljeni od centra grada.

Dotakli smo se i teme preduzeća koja su, uz značajnu početnu pomoć grada, napredovala te su sada vrlo profitabilna:

– Sada je Tašmajdan, odnosno hala Pionir jedna od najboljih preduzeća, profitablinih. Poslednje tri godine smo ukinuli subvencije, nema subvencija u smislu da više grad ne dotira sportske centre, u smislu da je Tašmajdan postao profitabilan.

Dosta se govorilo o Trgu republike na kome su radovi u jeku a o tome kakav je plan njegovog izgleda u budućnosti, Vesić navodi:

– Trg republike će biti pravi centralni gradski trg. Imaćemo trg onakav kakav imaju svi veliki gradovi u Evropi, popločan granitom koji će zaista biti uređen. Do februara sledeće godine će biti završen Savski trg. I to je zaista nešto.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter