Izvor:
07.05.2019 u 10:59
0

ADVOKATI ZORANA MARJANOVIĆA SAMO ZA HAPPY TV: „Ne možete da pravite optužnicu i nametnete nekome krivicu!“ (VIDEO)

Gosti “Dobro jutro Srbijo” bili su advokati Zorana Marjanovića, Nikola Dumnić i Stefan Jokić. Oni su sa voditeljima jutarnjeg programa razgovarali na najaktuelnije teme koje interesuju naše građane a koji su vezani za slučaj ubistva Jelene Marjanović i po treći put podignutu optužnicu protiv Zorana Marjanovića.

Advokat Dumnić je otkrio šta piše u samoj optužnici i koje su promene izvršene:

– Ono što je ključno i što sam morao deset puta da pročitam je da je sada pokojna Jelena krenula da rekreativno trči dok je Zoran sa detetom ostao u podnožju tog nasipa. Posle izvesnog vremena, ako se ne varam, petnaestak minuta, on je krenuo sa detetom sa njom polako, sustigao je. Naravno, sa sobom je morao da nosi dva oružja jer ona ima i ubodne i od udaraaca povrede, ubio je pred detetom i ništa onda, nastavio da je zove i tako dalje. To piše.

– Zanimljiva jeste činjenica da u optužnici piše da je dete stajalo tu pet minuta i dete nije mrdalo, dete od pet godina i gleda kako ubija majku. Prvo je namamio dole, onda je Zoran Marjanović sve to obavio, naravno nema ni jedan trag krvi i onda se uredno vratio kod deteta i sa detetom se vratio. A dete je sve vreme uredno čekalo da mu otac ubije majku.- rekao je advokat Jokić.

– I onda je on uključio telefon, koji je prethodno isključio da ne bi detektovao svoje kretanje, baš u tački gde je kasnije bio najbliže pronalasku tela.– dodao je advokat Dumnić.

Stefan Jokić je izneo svoje mišljenje i očekivanja od optužnice i njene sudbine u daljem postupku:

– Dobili smo optužnicu koja je pre svega obimnija nego prethodne, mi ćemo dati odgovor na istu. Što se tiče odbrane, mi očekujemo da će vanraspravno veće Višeg suda potvrditi optužnicu ali polažemo nadu u Apelacioni sud u Beogradu da će on doneti pravo rešenje i obustaviti istragu.

Kćerka ubijene pevačice je nekoliko puta ispitivana ali advokati nemaju pristup njenoj izjavi i ne znaju šta u istoj piše. Ali iako devojčica ima neka sećanja vezana za sam događaj, u optužnici, kako tvrde advokati, se potencira da se ona ničega ne seća.

– Veštaci koje je odredilo Više javno tužilaštvo su nedvosmisleno napisali u svom nalazu da ona može da bude svedok, da može da reprodukuje neke osnovne stvari, sećanje u odnosu na taj događaj i da se može uzeti kao svedok, da nije podložna uticajima i da nije sklona konfabulacijama – rekao je Jokić.

– Ne možete da pravite optužnicu i nametnete nekome krivicu – zaključio je Jokić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter