Izvor:
10.05.2019 u 10:11
0

TOMA FILA ZA JUTARNJI PROGRAM HEPI TELEVIZIJE: Tito je Jovanki rekao: „Idi kod File, on se ne boji nikog!“

Toma Fila, advokat je bio gost jutarnjeg programa Happy televizije "Dobro jutro Srbijo" i naših šarmatnih voditelja, Milomira Marića i Katarine Korše. Oni su razgovarali o nekim od najinteresantnijih tema iz prošlosti ali i tema aktuelnih za sadašnju situaciju.

Dotakli su se teme takozvanog i često pominjanog Titovog vremena. Njega advokat nije imao prilike da upozna.

– Ne, ja sam upoznao Jovanku.

Naime, otac Tome File, Filota bio je advokat Jovanke Broz kao i najčuveniji advokat u to vreme. Evo kako se Toma seća tog perioda:

– Ona je došla kod nas i rekao da joj je Tito to rekao, da dođe kod tate, ne kod mene, nisam ja bio.Dokle god ja budem živ on će i dalje biti najčuveniji advokat jer svi ovi što ga ne trpe viču: "Ma da, da, ali Filota je bio…" Ne bilo je još velikih advokata koji nisu imali sinove ili bar ne uspešne sinove. Ja sam i napravilo ime kancelarije Fila u njegovu čast. Ne Toma Fila nego Fila. Tito je Jovanki rekao: "Idi kod File, on se ne boji nikog!"

Poznato je da Jovanka Broz nakon smrti Miloševića nije snošljivo živela, zašto je to tako:

– Ja mislim da je to išlo nekim svojim tokom, komunističkim. Ona je dobila kuću, jednu kuću sam ja ugovarao u njeno ime, drugu je dobila jer tu kuću nisu napravili. Ova kuća koja je sad je srpsko vlasništvo. Ja ne znam zašto nisu održavali kuću koja je državno vlasništvo. Ne može da se vrati nikom, kupčljena je od vlasnika. I tako dalje…

Jovanka se žalila i na to da joj prokišnjava kuća i da nema ličnu kartu a tek kasniji funkcioneri kao što je Ivica Dačić su joj obezbedili ličnu kartu i pristojnije uslove:

– Gajić je dao ličnu kartu, pasoš je dobila preko Ivice. Na je pobrkala, žena je bila ostarila. Jednog momenta je tvrdila da sam ja bio sa Ivicom a bio je Branko Lazarević. Čovek ima kosu ko ti, a ja ćelav, ne može da pobrka niko ali eto. Problem je bio i u njenom nepoverenju. Ona se plašila da joj ne iskoče i upadnu unutra. Svašta su joj radili.

U razgovoru su se dotakli i nešto savremenijih tema:

– Putevi su osnovna stvar infrastrukture. Evo da pohvalim Mihailovićku, u pravu je. Moraju putevi da se urade. – rekao je Fila i dodao samo reči hvale za ministarku Zoranu Mihailović:

– Da, ona je i vernik.Ja sam i tamo u crkvi dosta. Veliki vernik je i sad pita patrijarh: „Hoće li taj Koridor 10 da se završi?“ A Zorana kaže: „Hoće, završićemo ga sigurno vaša svetosti!“ Rekla je i vreme.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter