Izvor:
20.05.2019 u 11:24
0

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA U EMISIJI „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Moramo da budemo jedinstveni oko srpskog nacionalnog pitanja!“ (VIDEO)

Gost prvog jutarnjeg programa "Dobro jutro Srbijo" bio je Dragan Marković Palma.

Milomir Marić i Katarina Korša razgovarali su sa gospodinom Markovićem o temama koje su aktuelne u političkom životu Srbije.

Sve češća je satanizacija Srba. Brovina je objavila snimak kao da su Srbi silovali Albanku, međutim, ispostavilo se da je slika iz Iraka. Šta mislite o sve češćoj satanizaciji Srba?

Na Kosovu i Metohiji ima više desetina Fljora Brovina. Po istom sistemu prave sve te nameštaljke, ja ne znam kada će Evropa reći šta je istina o Kosovu, a ne za sve da okrive Srbiju. Albanci svakih mesec dana donese neku odluku koja nije potkrepljena nijednim međunarodnim aktom. Mi sa druge strane ne izazivamo ni Albance ni Evropu – započinje Marković.

Kako si ti doživeo ove sve jače i radikalnije odluke koje donose kosovski Albanci, kao što je na primer Muzej genocida?

Ja sam više puta govorio da će nam se sve ovo dešavati. Ja sam rekao da je Hrvatska mesna zajednica Evropskoj uniji, sada se ispostavilo da je ekspozitura mesnoj zajednici u Evropskoj uniji. Mi moramo da shvatimo kako da se borimo protiv globalne politike koja sve više šteti Srbiji. Nama je Kosovo oteto! Ova vlast najbolje brani Kosovo, ne daje auto golove. I Kurc je govorio da je prijatelj Srbije, a onda je poslao Štrahea da glasa da Kosovo uđe u Interpol – rekao je Marković.

Kao da se već decenijama ništa ne menja u svetskoj politici?

Sve je isto, samo njih nema, to su Klinton, Solana… Nikada nećemo da zaboravimo te ljude i države koje su nam nanele ogromnu štetu, ali eto, Srbija pruža ruku svima, ali ne zaboravlja.- poručuje Marković.

Za koliko može da se stigne od Jagodine do Soluna?

Ovo je veliki uspeh, ne samo za Srbiju. Srbija polako postaje „kuća na putu“ koja ne može da se zaobiđe, država koja održava mir na Balkanu, koja hoće da sarađuje sa celim svetom. Strani investitori Vas pitaju koliko je aerodrum udaljen od vašeg grada, da li je povezan s auto-putem… – nastavlja Marković.

Ostalo nam je da budemo jedinstveni oko srpskog nacionalnog pitanja. Treba da vidi Evropa da nam je nacionalno pitanje povređeno, kada je u pitanju Srbija, nama je Kosovo oteto! Nema nigde u svetu kao što je slučaj u Srbiji, na teritoriji Kosova i Metohiji. Ja se nadam da će istina i pravda da kažu da ovo nije bilo, bilo je to.

Pred sam kraj razgovora razgovarali smo o porodici u Srbiji i o podsticajima za razvoj i opstanak porodice.

Ono što je najvažnije za Srbiju je da se izborimo s ovim velikim silama. Mi se borimo da ekonomski ojačamo porodicu, porodica nije prevaziđena. Porodica je smisao života! Ja se borim za sve majke koje žive na selu i ne rade da budu u istoj poziciji s majkama koje rade.Morate znati šta su vam prioriteti. – zaključuje Marković

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter