NEBOJŠA ČOVIĆ U EMISIJI "DOBRO JUTRO SRBIJO": "U svakoj ozbiljnoj državi treba preduzeti ozbiljne mere kako ona ne bi došla do..."! (VIDEO)

Nebojša Čović gostovao je jutros u emisiji " Dobro jutro Srbijo", te je tom prilikom govorio o mnogim gorućim temama.

Ljudi Ramuša Haradinaja su izveli akciju u Kumanovu, tamo su praktično izazvali pravi rat. Najbliži saradnik Ramuša je osuđen na 45. godina robije za to delo - kazao je Marić.

- Jeste. Samo da podsetim tamo 2000. te godine smo mi ugušili onu pobunu i terorističke napade na prostoru Preševa i Bujanovca, Medveđe, tad se otvorila i Makedonija, tad smo sa Makedonskim bezzbednosnim strukturama uspeli da ugušimo i to. Oni su pravili terorističlke napade na našu vojsku i policiju na prostoru Preševa, Bujanovca, i Medveđe, a kada mi preduzmemo akcije, oni su prelazili na Kosovo i Metohiju, prema Kosovskom pomoravlju. Pa su Amerikanci zatvorili tu sezonu. Nakon toga su oni isticali i bežali prema Makedoniji, pa smo to zatvorili i lokalizovali. Ništa nismo mogli bez KFORA - kazao je Čović.

- Kada sam ja bio gradonačelnik od 93 do 97 godine u tim peridorima je bilo promena predsednika Vlade, ja se tad nisam bavio Sandžalkom. 2004 ugljenin poostaje sjajna persona. to je naše funkcionisanje, odns funk institucija dogovora i nekih namirivanja. U svakoj ozbiljnoj državi treba da se preduzme nešto kako bi se normalno živelo, ko je bio sudija, tužilac, ne isključujem ni faktore droge. Ugljanin pok da napravi albanizaciju prostora sandžaka. Svi trebaju da završe sa adevkavtnim presudama. Tači i Haradinaj se takmiče ko će biti veći nacionalista. Niko iz evropske unije ne povlači određene poteze prema njima - dodao je on.

Istraživač na Geopolitičkom forumu Kembridž univerziteta i bivši diplomata na Balkanu Timoti Les veruje da će Kosovo na kraju biti podeljeno, i to tako što će, kako kaže, samo biti formalizovano stanje na terenu - Beograd ne kontroliše jug, a Priština sever.

On kaže da kosovsko pitanje u ovom momentu jeste zaglavljeno, jer je, prema njegovim rečima, Priština odbacila ponudu Beograda o podeli za priznavanje, ali ističe da to neće biti zauvek, jer obe strane žele da reše problem koji paralizuje njihov nacionalni razvoj, podestio je Marić.

- On kaže da će Albanci pokušati da naprave veliku Albaniju. Mnoge stvari ne razumem. Plašim se da ćemo na kraju doći u situaciju da pokleknemo. Neophododan je minimum jedinstva oko ključnih pitanja.  - konstatovao je Nebojša.

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro