Izvor:
07.06.2019 u 10:40
0

GORAN TRIVAN: „Napraviti mini hidro-centrale zaštićenim dobrom je horor!“

Gost našeg jutarnjeg programa – „Dobro jutro Srbijo“ bio je ministar za zaštitu životne sredine, gospodin Goran Trivan.

U Vašem ministarstvu goruće pitanje je izgradnja mini hidro-elektrana. Da li se konsultuje sa stručnom javnošću pre donošenja odluka?

Za svako pitanje treba da konsultujemo stručnu javnost, ja ne znam kako drugačije. Ja sam svestan toga da mi koji se bavimo zaštitom životne sredine moramo da budemo „petao koji kukuriče“, to je naša misija i mora da se govori unapred. Ništa više nije isto, javnost treba to da shvati. Uslovi u kojima živimo će se promeniti!-

Koji je Vaš stav povodom mini hidro-elektrana?

Mini-hidro elektrane derivacionog tipa, pošto postoji nekoliko vrsta, to je devastacija potoka i rečica. Mi ovde ne govorimo o rekama, idite na Staru planinu da vidite šta se sve tamo zove rekama! Napraviti mini hidro-elektrane zaštićenim dobrima je horor! Jedno su derivacione hidro-clektrane, a druge su pribranske. Kod pribranske napravite malu akomulaciju, kod derivacionih nije tako.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter