Izvor:
06.06.2019 u 07:51
0

SAVA SE IZLILA U BEOGRADU: Reporterska ekipa Hepi TV na licu mesta! (FOTO)

Republički hidrometeoroški zavod (RHMZ) upozorio je da će vodostaj na Savi biti u porastu i da će prevazići granicu redovne odbrane kod Šapca i Beograda.

U prestonici se to već dogodilo. Sava se izlila i poplavila novobeogradski kej.

Savski kej u Bloku 45 danas je pod vodom. Naša reporterska ekipa uputiča se kod našeg sugrađanina, ugostitelja Renata, čiji je brod-restoran na Sava do pola poplavljen:

– Nadali smo se da će šteta da bude manja. Od sinoć do jutros voda je narasla 2 cm. Nadam se da će se voda povući i da je ovo najgora moguća situacija koja će zadesiti Beograd. Uz veliku količinu vode, pojavio se i veliki broj komaraca. U pitanju su na hiljade rojeva komaraca. Uz vodu i komarce, ne zna se šta je gore.

Iz Zavoda za biocide tvrde da će prskanje protiv komaraca krenuti već danas u 17 planskih delova Beograda, a Renato otkriva da je svake godine za stvaranje probelema zadužena reka Sava:

– Svake godine nama je Sava problem. Beograd ima tu lošu priču što se sve reke ulivaju u Savu i Dunav, a Sava već nekoliko godina stvara problem. Apelujem na ljude iz Vlade da se brana malo otvori Nadam se da će voda sutra već da krene bar par cm da opada – rekao je Renato.

Sava se izlila na šetalište, dok je na Adi Ciganliji, na manjem delu kod marine, prekinula i potopila biciklističku stazu.

Pored ogromnog nivoa vode, primetna je velika količina đubreta koja se nakupila baš zbog velike količine priliva vode.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter