MILOVAN DRECUN: Moramo da usvojimo Rezoluciju kojom ćemo osuditi etničko čišćenje i brutalne zločine OVK! (VIDEO)

 

Gost jutarnjeg programa "Dobro jutro Srbijo" bio je predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun. 

Na početku razgovora osvrnuo se na posetu Eliota Engela Srbiji. 

- Uvek treba razgovarati sa onima koji žestoko rade protiv naših interesa. Kod njih je lobiranje zakonski dozvoljeno. Prijateljstvo se na delima pokazuje, za početak bi bilo dobro da mu proradi savest, ako je ima. Ja ne znam koji je njegov cilj posete, šta je želeo u stvari boravkom u Beogradu. Ne znam da li je hteo da čuje i naše stavove, da sam ja bio u Skupštini, otvorio bih pitanje ratnih zločina i to što on vrši promociju jedne sasvim izmišljene priče o 20000 silovanih Albanki, o genocidu. Sigurno bih mu rekao i dao dokumentaciju da Amerikanci veoma dobro znaju koji su zločini počinjeni, on mora da čuje i drugu stranu, ne samo Albansku stranu. On je otvorio pitanje braće Bitići, niko mu nije rekao šta je sa braćom Ristić za čiju je smrt je direktno odgovoran američki kontigent Kfora. Mislim da je sa njim trebalo razgovarati ipak značajno oštrije, moramo da razgovaramo sa onima koji žeštoko rade protiv nas na način tako što ćemo ih suočiti sa činjenicama -  započeo je Drecun. 

O spekulacijama da će se ponovo suditi generalu Pavkoviću, Drecun je istakao: 

- General Pavković nije bio dužan da razgovara sa tužiocem iz Prištine. Čovek je tamo na pravdi boga osuđen, za nešto što nije uradio. General Lazarević i Pavković učinisli su sve da se spreči da neko izvrši ratni zločin. Stalno su obilazili jedinice i upozoravali da poštuju zakone, da se slučajno ne dese neki zločini. Oni su formirali dva ratna suda i dva tužilašta su imali, i procisuirali su, dok je još akcija trajala preko 360 ljudi za razne zločine koji su počinjeni, oni sami, učinili sve što su mogli kao bilo koji komandant na ovom svetu. - 

Tokom razgovora je takođe otkrio koji su to budući planovi Srbije po pitanju Kosova i Metohije. 

- Vode dosta jaku kampanju koja nije viđena u medijima, sastoji se u tome da pronađu pojedince, mehanizme i institucije da bi im omogućili da promovišu svoju neistinitu priču, kao što radi Eliot Engel. Sve se može očekivati od njih, oni ne žele nikakav razgovor jer će traženjem kompromisa dobiti mnogo manje. Moramo da održimo posebnu sednicu skupštine, da osvojimo Rezoluciju kojom ćemo osuditi etničko čišćenje i brutalne zločinje koje je počinila OVK. Mi moramo da prezentujemo istinu, istinom da odgovorimo na njihove laži. To je jako bitno jer će oni u narednom periodu forsirati priču da je počinjen genocid nad Albancima, mi na to moramo da odgovorimo ne smemo da dozvolimo da budemo izmanipulisani, da oni naprave priču kao što je napravljena sa Srebrnicom - poručio je Drecun. 

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Roditeljski sastanak
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro