Izvor:
13.08.2019 u 13:20
0

ISPOVEST BOGDANA BUKUMIRIĆA KOJI JE PREŽIVEO MASAKAR U GORAŽDEVCU: U jednom trenutku su počeli rafaelni pucnji, a onda je usledio ŠOK! (VIDEO)

Gost jutarnjeg programa "Dobro jutro Srbijo" bio je Bogdan Bukumirić, svedok I žrtva strašnog zločina u Goraždevcu, on je detaljno opisao napad na njega i njegove drugove dok su se kupali u Bistrici kobnog 13. avgusta 2003. godine.

Danas se obeležava šesnaestogodišnjica napada na decu u Goraždevcu, kada su život izgulila dva madića, a četvoro njih povređeno. Ovaj nezapamćeni masakar, kada su nepoznati počinioci pucali na srpsku decu, ni do dana današnjeg nije razotkriven i kažnjen.

Danas je najtužniji dan u mom životu, taj monstruozni zločin što su odradili zlikovci, to je meni nezamislivo. Neverovatno je da neko može i da pomisli da podigne ruku na decu. Ja sam živi svedok tog događaja, apelujem da se monstrumi i zlikovci privedu pravdi, porodice Pante i Ivana zaslužuju to, smatram da je ćutanje i prikrivanje tog zločina veći zločin od tog zločina.- poručio je Bogdan Bukumirić gostujući na Hepi televiziji.

Bogdan nam je detaljno ispričao o dešavanjima tog tužnog 13. avgusta 2003. godine, kada su život izgubila dva mladića, a povređeno četvoro omladinaca.

Ja se samog događaja sećam svakog dana, generalno se sećam svega. Ja sam krenuo sa društvom, nije prošlo desetak minuta, kada sam stigao i u jednom trenutku je počeo rafaelni pucanj. Okrenuo sam se da vidim osobu, jednostavno, „vuklo me je nešto“. Sećam se da je Panta bio pored mene, taj događaj, scena njegovog pada, to je bio šok za mene. Najteže mi je bilo tri-četiri dana kasnije. Međutim, našim mukama tu nije bio kraj. Na putu do bolnice presrela nas je grupa Albanaca i pretukla mog brata i komšiju, dok su mene pokušavali da izvuku iz automobila, u tom trenutku, da li slučajno ili namerno stigla su dva vozila KFORA. Sećam se da je otac preminulog Pante držao mene i njega za ruku, i nije dao da nas leče Šiptari. Posle tri sata ubeđivanja Kfora da nas prebace u severni deo Kosovske Mitrovice, ja sam prebačen u francusku bazu Kfora. Doktorka Milena Cvetković je iz Kosovke Mitrovice krenula ka toj bazi i bila prisutna operaciji slezine, ona je i insistirala da me prebace u severni deo grada, i tada sam prebačen u severni deo Kosovke Mitrovice. Tamo je trebao da sleti helikopter AMSS Jugoslavije, međutim, dok su čekali na administrativnom prelazu nije im odobren prevoz. Doktorka je onda na „svoju ruku“ krenula ka Beogradu. U Beogradu je usledio dug period lečenja. – ispričao je Bogdan u jutarnjem programu Hepi televizije.

Happytv.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter