Izvor:
04.09.2019 u 11:12
0

VOJISLAV ŠEŠELJ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Srbija ne sme da se odrekne svojih teritorija! (FOTO) (VIDEO)

Gostujući u jutarnjem programu „Dobro jutro Srbijo“, predsednik Srpke radikalne stranke Vojislav Šešelj govorio je o najaktuelnijim temama iz oblasti politike, o srpskim teritorijama i o tome koliko su ratovi iz prošlosti ostavili trag na našu zemlju.

O teritorijama Republike Srpske i Kosova, prof. dr Vojislav Šešelj istakao je da je najvažnije da se Srbija i njen narod bori protiv neprijateljskih udara koji ciljaju na to da joj se teritorije oduzmu.

– Nadam se da će se Rusija uključiti u pregovore, ali znam da po tom pitanju Sjedinjene Američke države neće ostati mirne. Moramo da obnovimo pitanje Republike Srpske i njenih ustavotvornih nadležnosti po dejtonskom sporazumu. Srbi drže jednu trećinu teritorije na Kosovu i Metohiji, preko Gnjilana povezuju se srpska naselja sa Gračanicom. Nijedan Srbin nije mogao da prihvati plan Z-4, jer bi to onda značilo momentalno odricanje dve trećine srpske teritorije. Ispada tako, da trebamo pomreti svi mi koji smo svedoci ratova, kako bi se istina otkrila. –

O tome da li smo izgubili u istoriji četiri ili pet rata, da li smo doživeli nacionalnu katastrofu, i na mnoga druga pitanja predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, dodao je da Srbi moraju ostati dosledni sebi i svojoj istoriji.

– Čim je potpisan Dejtonski mirovni sporazum u Parizu, Amerikanci su rekli da je postojao spoljni zid sankcija, te su postavljali uslove, organizovali pobune…Krajnji cilj je da Srbija prizna nezavisnost Kosova, jer bi tako svako bio miran, međutim, onda bi predsednik izgubio poverenje naroda. Mi ne smemo priznati nezavisnost Kosova ni po koju cenu. Amerikanci žele da Srbijom maksimalno komadaju, primeri za to su Vojvodina, Sandžak, Republika Srpska i Kosovo. Takođe, pored svega toga, žele da Srbija prekine odnos sa Ruskom Federacijom. Nikada nisu imali dobre odnose sa nama, kao ni naši susedi. Kralj Aleksandar je u prošlosti načinio veliku grešku spojivši našu politiku sa politikom Hrvatske. Nakon toga, usledio je propast. –

Vojislav Šešelj je odgovorio na temu da li je moguće da se Amerikanci okrenu Srbiji, budući da su ranije uvek bili na strani njenih neprijatelja.

– Amerikanci su oduvek bili protiv Srbije, ni ne vidim odakle bismo izvukli nadu da se taj stav promeni. Međutim, Srbi su masovno glasali za Trampa. Priznajem, i ja sam oduvek bio za njega, o tome uvek govorim, zato što on vodi politiku na izuzetno mudar način. Moramo se osvrnuti na to da je Srpski narod pored Amerikanaca u prošlosti imao i teritorijalno bližih neprijatelja. Hitlerovi logori su bili logori smrti, ali Titovi logori su bili i logori smrt i logori za promenu strategije društva. Srpski narod treba da se osvesti kada je to u pitanju. Postoje neotkrivene grobnice srpskih naselja, koje se i dalje istražuju. Kroz istoriju smo kao narod dosta propatili. Ja sam spreman da se borim, pa i da umrem za svoju državu. Živim za dan kada će se osloboditi privremeno okupirane srpske teritorije.- zaključio je Šešelj u jutarnjem programu Hepi televizije.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter