JELENA MILIĆ U EMISIJI "DOBRO JUTRO SRBIJO": Kompromis sa Amerikom se treba tražiti sa umerenim republikancima i demokratama (VIDEO)

Gošća emisije "Dobro jutro Srbijo" je bila Jelena Milić, direktorka Centra za evroatlantske studije. Ona je objasnila ulogu Metjua Palmera, novog specijalnog izaslanika za Balkan, i kako je njegova uloga drugačija od Holbruka, Hila i Gelbarda.

- Ja sam bila na Bledu, to je bila prva poseta Metjua Palmera. Palmer je posrednik stejt dipartmenta za Zapadni Balkan kao nekada Holbruk, Hil, Gelbard. Ja sam pitala Gelbarda u čemu je razlika kad je neko već zamenik pomoćnika za evrointegraciju u nekim nivoima pregovora on predstavlja pomoćnika državnog sekretara za Evroaziju a druga stvar je da je političko pitanje. I dan danas postoje koridori koje ne smemo zanemarivati. Problem je što su opšta pravila važila dok su važili drugačiji propisi sankcija prema Rusiji. Prekompozicijom velikih sila se i pravila menjaju. Srbija je "landlock country" i to znači da ukoliko Srbija želi izlaz na more mora da postane članica. Ako ste voleli Nikolića i kanal ka Solunu, obožavaćete Darka Trifunovića. Kompromis sa Amerikancima umereni republikanci, umerene demokrate - rekla je Jelena Milić.

Direktorka Centra za evroatlantske studije je komentarisala razne političke teme u jutarnjem programu.
Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro