MILOVAN DRECUN ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO!": Moramo biti oprezni kada su Albanci u pitanju!

 

Za "Dobro jutro Srbijo" govorio je predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun. On je izjavio da Albanija pokušava na sve načine da prisvoji Kosovo, te da kako se spremaju izbori, njima nije svejedno jer i oni znaju ko će izaći sa procentualno najviše glasova. 

- Ključni pritisak Albancima da se raspišu izbori, bili su od strane Amerike. I znajte da uvek kada se radi nešto dole, u to su umešane velike svetske sile, male zemlje ne mogu niti umeju da upravljaju politikom.  Ako se postigne rešenje, ono mora biti obostrano prihvatljivo, te mora doći do razgovora. Mi smo uvek pokušavali razgovorima da rešimo situacije, međutim, oni sve pokušavaju nasiljem. Mogu napomenuti, kako vreme prolazi sve ćemo više imati situaciju snažnijeg integrisanja Kosova I Albanije, te postoji opasnost da ojača sila koju nećemo moći da pobedimo, a do toga naravno ne sme doći. 

 

Milovan Drecun je u jutarnjem programu napomenuo da Albanija uvek ima neke poteze u planu i da ništa ne rade "tek onako", već planski.

 - Albanci uvek nešto spremaju kada se približavaju izbori, i sigurno da im nije pravo kada bi Srbi dobili većinu glasova. Oni su sami krivi za sve što im se događa, jer su bili pokretači svih sukoba. Mi, kao jedna normalna država, nadamo se da ćemo pronaći rešenje i kompromis sa Albancima, kako bismo znali u kakvoj smo situaciji - izjavio je predsednik skupštinskog odbora za KIM Milovan Drecun.

 

 

Happytv.rs
Foto: arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro